Eskilerin akıtma dediği şimdilerde krep diye duymaya alışık olduğumuz lezzet kahvaltıların vazgeçilmezi. İşin sırrı ise inceliğinde. Şimdi vereceğimiz krep tarifinin ölçüsü tam, kıvamı enfes. “Tavada sade krep nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız buyurun tarifi… Kolay krep tarifi ile gelsin muhteşem kahvaltılar! İster üzerine sürme peynirle isterseniz reçel veya balla afiyetle tüketebilirsiniz.

KREP İÇİN MALZEMELER

2 tane yumurta

2 su bardağından biraz az un

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için margarin ya da sıvı yağ

KREP HAZIRLANIŞI

- Geniş bir kapta un ve sütü topak kalmayacak şekilde çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin, tuzu ilave edin (Akışkan bir kıvama sahip olmalı).

- Yapışmayan bir tavaya 1 çay kaşığı margarin ya da çok az sıvı yağ koyun.

- Tavaya 1 kepçe kadar hamuru döküp yayın. İki taraflı çevirerek önlü arkalı pişirin.

Hafta sonu kahvaltıda ziyafet zamanı… Asla yağ çekmiyor! Puf puf kabaran pişi tarifi Hafta sonu kahvaltıda ziyafet zamanı… Asla yağ çekmiyor! Puf puf kabaran pişi tarifi Hafta sonu kahvaltılarında hamur işlerinin yeri bir başka… Özellikle tavadan yeni alınan ve sofraya getirilen sıcacık pişiye kimse hayır diyemez. Peki, yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi nasıl yapılır? Pişi yaparken önemli püf noktalarını ve pişi tarifini sizler için hazırladık.
Akşam yemeğinizi şölene dönüştürecek, yiyenler hemen tarifini isteyecek! İşte lokanta usulü güveç tarifi… Akşam yemeğinizi şölene dönüştürecek, yiyenler hemen tarifini isteyecek! İşte lokanta usulü güveç tarifi… Lezzetli bir güveç tarifiyle hem kendinize hem de ailenize mükemmel bir akşam yemeği sunabilirsiniz. Fırında pişerken bile evi mis gibi kokutmakla yetmiyor, tüm apartmana iştah açıcı kokular yayıyor. Et ve sebzenin şahane harmonisiyle damağınızı şenlendirecek güveç tarifini tüm püf noktalarıyla sizler için veriyoruz. Akşam için ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizin için şahane bir fikir. Güzel bir sosla pişiyor ve diğer tariflere benzemiyor. İşte hem pratik hem de lezzetli güveç tarifi…