Benzine motorine zam bekleniyor mu? 1 Mart 2024 benzine zam var mı, gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarında son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Benzine motorine zam bekleniyor mu? 1 Mart 2024 benzine zam var mı, gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarında son durum

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Benzine motorine zam gelecek mi, zam beklentisi var mı? | Yakıt kıtlığını engellemek için adım atan Rus hükümeti, petrol ihracatını 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere 6 ay boyunca yasaklama kararı aldı. Bu gelişmenin ardından araç sahipleri benzine motorine 1 Mart’ta zam mı gelecek, zam bekleniyor mu merak ediyorlar. Peki, Benzine zam bekleniyor mu, motorine zam gelecek mi? İşte benzin motorin fiyatlarındaki beklentiler!

1 Mart Benzine zam var mı, gelecek mi? Rusya’da yaşanan gelişmelerin ardından 1 Mart’ta benzine mazota zam mı gelecek, zam bekleniyor mu merak ediliyor. İşte benzin motorin fiyatlarındaki beklentiler haberimizde…

BENZİNE MOTORİNE ZAM GELİR Mİ?

Rusya, petrol rafinerilerinde yaşanan bakım çalışmaları nedeniyle olası bir yakıt kıtlığını önlemek amacıyla benzin ihracatına 6 ay süreyle yasakladı. Yarından itibaren geçerli olacak yasağın, uluslararası petrol piyasasını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Yakıt kıtlığını engellemek için adım atan Rus hükümeti, petrol ihracatını 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere 6 ay boyunca yasaklama kararı aldı. Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Alınan kararlar akaryakıt piyasasında istikrarın korunmasını amaçlıyor. Benzin ihracatına getirilen kısıtlamalar 1 Mart'tan 31 Ağustos'a kadar 6 ay süreyle geçerli olacak" denildi.

Açıklamada bu hamlenin amacının "ilkbahar tarım çalışmaları, tatil sezonu ve petrol rafinerilerinin planlı onarımları ile bağlantılı yüksek talep döneminde akaryakıt piyasasında istikrarlı bir durum sağlamak" olduğu belirtildi.

Yasak ile Putin yönetimi, önümüzdeki ay yapılacak başkanlık seçimi öncesinde iç piyasada yakıt sıkıntısı yaşanmasını önlemek istiyor.

Rusya geçen yıl da bazı bölgelerdeki çiftçilerin yakıt sıkıntısı nedeniyle tahıl hasadı yapamaması üzerine dizel ve benzin için benzer bir ihracat yasağı ilan etmişti.

Benzine motorine zam bekleniyor mu? 1 Mart 2024 benzine zam var mı, gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarında son durum - 1. Resim

AKARYAKITA ZAM BEKLENİYOR MU?

Rusya'nın 6 ay boyunca petrol ihracatını askıya alması, uluslararası petrol piyasasında fiyatların yükselmesine neden olabilir. Bunun sonucunda da Türkiye gibi petrol ithal eden ülkelerde akaryakıt fiyatlarına zam gelebilir.

Şu anda akaryakıt fiyatlarında bir zam beklenmiyor.

Öte yandan, motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 35 kuruş indirim geleceği belirtiliyor.

Benzine motorine zam bekleniyor mu? 1 Mart 2024 benzine zam var mı, gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarında son durum - 2. Resim

GÜNCEL AKARKAKIT FİYATLARI

29.02.2024 tarihli akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

  • Kurşunsuz 95(Excellium95) TL/lt: 40,46 TL
  • Motorin TL/lt: 42,00 TL
  • Motorin (Excellium) TL/lt: 42,05 TL
  • Kalorifer Yakıtı TL/Kg: 29,50 TL
  • Fuel Oil TL/Kg: 25,07 TL
Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...