Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan Putin'e: Karabağ'da Türk-Rus ortaklığının yapıcı sonuçlarını gösterelim

Düzenleyen: / Kaynak: İHA / AA
Erdoğan'dan Putin'e: Karabağ'da Türk-Rus ortaklığının yapıcı sonuçlarını gösterelim

GÜNDEM Haberleri  / İHA / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ne konuştuklarına dair bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik adımlar ele alındı. Görüşmede, Dağlık Karabağ konusundaki gelişmeler ile ateşkesin kontrolü ve denetimine yönelik Türk-Rus ortak merkezine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin bölge istikrarı ve barışı adına açılan yeni dönemde gereken katkı ve desteği sağlayacağını ifade etti. Dağlık Karabağ’da Azerbaycanlıların ve Ermenilerin barış gücüne veya gözlem faaliyetine ihtiyaç duymadan birlikte yaşamasını sağlayacak şartları oluşturmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gerçekleştiğinde tüm dünyaya Türk-Rus ortaklığının yapıcı sonuçlarını bir kez daha göstermiş olacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, Telegram hesabından açıklama yaptı
Telegram hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Sayın Putin ile görüşmemizde Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik adımları ele alırken, Dağlık Karabağ konusundaki gelişmeler ile ateşkesin kontrolü ve denetimine yönelik Türk-Rus ortak merkezine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.

Görüşmede, Türkiye'nin bölge istikrarı ve barışı adına açılan yeni dönemde gereken her türlü katkı ve desteği sağlayacağını ifade ettik. Dağlık Karabağ’da barış gücüne veya gözlem faaliyetine ihtiyaç duymadan birlikte yaşamayı sağlayacak şartları oluşturmak istiyoruz. Bu gerçekleştiğinde de inşallah tüm dünyaya Türk-Rus ortaklığının yapıcı sonuçlarını bir kez daha göstermiş olacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...