Kilisede öldürülen kim? Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen kim?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kilisede öldürülen kim? Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen kim?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne ayin esnasında düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Ardından kilisede öldürülen kim? sorusunun cevabı aratılmaya başlandı. Kilisede öldürülen kim? Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen kim?

Santa Maria Kilisesi'ne ayin esnasında düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden vatandaş dün toprağa verildi. Ardından kilisede öldürülen kim? sorusunun cevabı aratılmaya başlandı. Kilisede öldürülen kim? Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen kim?

KİLİSEDE ÖLDÜRÜLEN KİM?

İstanbul Sarıyer'de bulunan Latin Katolik Cemaatine ait Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden ismin Tuncer Cihan olduğu öğrenildi. Tuncer Cihan için Nurtepe Cemevi'nde cenaze töreni düzenledi. Cenaze törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Massimiliano Palinuro, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten ile Tuncer Cihan'ın ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze törenine katılan İmamoğlu, "Orada saldırıya uğrayan herkes bizim insanımız, vatandaşımız. Çok üzgünüz. Yaralarımızı saracağız. Bu hepimize yapılmış bir saldırıdır" dedi. Latin Katolik Cemaati Ruhani lideri Massimiliano Palinuro "Dua etmemiz lazım. Kusura bakmayın çok duygulandım. Merhum kardeşimiz saf bir melek gibiydi. Cemaatimizi kurtarmaya çalıştığı için hayatını kaybetti." dedi. Merhum Tuncer Cihan'ın kuzeni Murat Cihan'ın söylediğine göre yüzde 80 engelli olan Tuncer Cihan'ın gezmek ve vakit geçirmek için kiliseye gittiğini ifade etti. Tuncer Cihan cenaze töreninin ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.Kilisede öldürülen kim? Santa Maria Kilisesi'nde öldürülen kim?

KİLİSE SALDIRISI NASIL OLDU?

Santa Maria Kilisesi'ne ayin esnasında silahlı saldırı düzenlendi. Tuncer Cihan'ın ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıda 51 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silahlı saldırının iki failinin de yakalandığını duyurdu. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ Telegram kanalı üzerinden yaptığı paylaşımla saldırıyı üstlendi. 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...