2024 LGS örnek sorular yayınlandı mı? Örnek sorular LGS'de çıkıyor mu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024 LGS örnek sorular yayınlandı mı? Örnek sorular LGS'de çıkıyor mu?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MEB örnek sorulara nereden bakılır, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Liselere Geçiş Sistemi LGS sınavı için örnek soru ve çözümlü videolar yayımlandı. Peki, örnek sorular LGS'de çıkıyor mu? LGS'ye ilişkin örnek sorulara nasıl, nereden bakılır? Detaylar haberimizde...

 2024 LGS örnek sorular yayınlandı mı, soruları arama motorlarında sorgulanıyor. MEB yeni örnek soru kitapçıklarını yayımladı. Milyonlarca öğrenci LGS sınavına yönelik örnek sorular ve çözümlerini araştırıyor. Peki,  2024 LGS örnek sorular yayınlandı mı? Örnek sorular LGS'de çıkıyor mu?

2024 LGS ÖRNEK SORULAR YAYINLANDI MI?

MEB tarafından 2024 eğitim öğretim yılında örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından 10'ar soru yer aldı. Öte yandan T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise 5'er soru olmak üzere toplam 45 soru yayımlandı.

ÖRNEK SORULAR LGS'DE ÇIKIYOR MU?

2024 yılında yapılacak olan LGS  sınava girecek öğrencilere destek olması amacıyla yayımlanan örnek soru kitapçıklarındaki 45 soru temsili olarak yayımlanmaktadır. Soruların öğrencilere yardımcı olması amaçlanmaktadır. Sorular, öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme vb. bilimsel süreç becerilerini ölçecek sekilde seçildi.

MEB ÖRNEK SORULARA NASIL BAKILIR?

Örnek soru kitapçıklarına odsgm.meb.gov.tr sayfasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca, soruların çözümleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi YouTube kanalından izlenebilecek.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...