Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 24 Şubat kaç?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 24 Şubat kaç?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dün, dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne nasıl başladı, sorusu araştırılıyor. Borsa yatırımcısı Borsa İstanbul açılış seviyesini merak ediyor. Borsa İstanbul güne sınırlı yükselişle başladı. Peki Borsa İstanbul 23 Şubat kaç seviyesinden açıldı? BİST 100 endeksi kaç seviyesinden işlem görüyor? Açılışta hangi hisseler öne çıktı? Detaylar haberimizde.

BIST 100 Endeksi geçmiş kapanış değerleri hakkında ve yeni güne başlangıç değeri sorgulanıyor. Canlı Borsa sayfası üzerinden sürekli olarak güncellenen Borsa İstanbul (BIST 100, 50, 30) verilerini araştırılıyor. Peki, BIST şuan kaç? Borsa güne nasıl başladı? 23 Şubat Borsa değeri ne kadar?

BORSA KAÇTAN AÇILDI?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dünü yükselişle 9.347,17 puandan kapatmıştı. BIST 100’de dün 67 hisse değer kazanırken 31 hisse değer kaybetti. Endeksin günlük işlem hacmi 143,8 milyar TL oldu. 

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 24 Şubat kaç? - 1. Resim

Cuma günü hafta kapanışında Borsa güne yüzde 0,16 yükselişle 9.361,76 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,33 azalırken, holding endeksi yüzde 0,15 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,97 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren yüzde 3,06 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

BIST 100’DE GÜNE HIZLI BAŞLAYAN HİSSELER HANGİLERİ?

BIST 100 hisseleri arasında güne alıcılı başlayanların başında PENTA, KCAER, TTRAK, AKSA , BOBET güne satıcılı başlayan hisseler arasında ise EREGL, ISCTR, TAVHL, HALKB, PETKM oldu. En çok yükselen hisselerin başında YONGA, KENT, KSTUR gelse de TETMT ve AYCES payları açılışta geriledi.

Piyasalarda bugün gözler Almanya'da büyüme verilerine çevrildi.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...