Erzincan İliç madende göçük oldu SON DAKİKA... Erzincan Buğdaylı mahallesi altın madeninde göçük mü oldu, ölü yaralı var mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden göçüğünün ardında Erzincan'da göçük mü oldu, ölü var mı gibi sorular araştırıldı. Vatandaşları endişelendiren olayın detayları araştırılmaya başlandı. Erzincan’da faaliyet gösteren Anagold maden ocağında göçük mü yaşandı? Merak edilenler haberimizde.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden göçüğünün ardında Erzincan'da göçük mü oldu, ölü var mı gibi sorular araştırıldı. Vatandaşları endişelendiren olayın detayları araştırılmaya başlandı. Bazı işçilerin toprak altında kaldığı iddia edildi. Detaylar haberimizde.

ERZİNCAN'DA GÖÇÜK MÜ OLDU?

13 Şubat günü Erzincan'ın İliç ilçesinde maden göçüğü meydana geldi.  Erzincan’da Anagold maden ocağında çok sayıda Gümüşhaneli vatandaşın da çalıştığı öğrenildi. Göçük meydana gelen maden ocağında yaralı ve kayıp vatandaşların olduğu iddia edildi.

ERZİNCAN MADEN OCAĞI ÇÖKMESİNDE ÖLÜ, YARALI VAR MI?

13 Şubat günü Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde göçük oluştu. Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü. 20'den fazla kimyasal zehirli maddenin bulunduğu atık dağları yaşanan göçük nedeniyle milyonlarca ton zehirli atık Fırat nehrine doğru ilerliyor.

Olay yerine çok sayıda işçinin toprak altında kaldığı iddia edildi. Ekipler ise bölgeye sevk edildi. Gümüşhaneli İşçilerin de çalıştığı maden ocağında kayıp vatandaşların arandığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre 7 işçinin toprak altında kaldığı öne sürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "İliç'te altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonrası yapılan işçi sayımında 667 kişiden 9'u eksik" şeklinde açıklamada bulundu.

 

 



Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...