Avrupa'nın en büyük toplu mezarı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Avrupa'nın en büyük toplu mezarı
Veba, Haber

Kültür - Sanat Haberleri  / Ajanslar

Arkeologlar, Almanya'nın Nürnberg şehrinde 1.000'den fazla kişinin kemiklerinden oluşan toplu mezarlıklar buldu. İnşaat için yapılan kazı veba çukurlarını ortaya çıkardı.

Nürnberg şehrindeki inşaat çalışmaları öncesinde keşfedilen çukurlar, 15. ve 17. yüzyıllara tarihlenen toplam 8 toplu çukuru ortaya çıkardı.

In Terra Veritas tarafından yapılan basın açıklamasına göre, çukurlar 1533-1634 yılları arasında Nürnberg'de yaşanan veba (Kara Ölüm) salgınları nedeniyle toplu halde ölen yetişkin, çocuk ve bebeklerin iskeletlerinden oluşuyor.

Avrupa'nın en büyük toplu mezarı bulundu! - 1. Resim

Kara ölüm, Yersinia pestis bakterisinin neden olduğu ve pireler tarafından yayılan bir hıyarcıklı veba salgınıydı.

Hastalık 38 ila 41 °C (100 ila 106 °F) arasında değişen ateş, baş ağrısı, eklem ağrısı, bulantı, kusma ve genel bir rahatsızlık hissiyle başlıyor ve tedavi edilmediği takdirde yaklaşık %80 oranında ölümle sonuçlanıyordu.

Avrupa'nın en büyük toplu mezarı bulundu! - 2. Resim

16. ve 17. yüzyıllardaki veba salgınları öyle bir seviyeye gelmişti ki mezarlıkların kapasitesini dolduruyordu. Nürnberg'de olduğu gibi kurbanlar kiliselerin yakınındaki veya bitişiğindeki çukurlara toplu olarak gömme yoluna gidiliyordu.

Alman basını keşfedilen veba çukurlarının, Almanya'da ve muhtemelen tüm Avrupa'da bilimsel olarak kazılmış en büyük toplu mezar alanı olan Aziz Sebastian mezarlığına kadar olduğunu söylüyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...