Elektronik sigaranın hedefi gençler! Az zararlı sigara olmaz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elektronik sigaranın hedefi gençler! Az zararlı sigara olmaz

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TTD Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Remziye Can elektronik sigaralarla alakalı açıklamalarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK HABERİ - Tütün endüstrisinin elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerini “zararı azaltılmış ürünler” adı altında pazarlayarak, sigarayı masumlaştırmaya çalıştığını söyleyen TTD Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Remziye Can “Endüstri, sigaradan daha az zararlı olduğu iddia edilen bu ürünlerle hem sigarayı bırakmak isteyen kişilerin bağımlılıklarını devam ettiriyor hem de genç kullanıcıları hedef alarak kazanç hedefl erini tutturmaya ve pazarlarını genişletmeye çalışıyor” dedi.

E-SİGARA KULLANIMDA ÇOCUKLAR YETİŞKİNLERİ GEÇTİ

Birçok ülkede çocuklar ve ergenlerde e-Sigara kullanımı oranların yetişkinlerin kullanımını aştığına işaret eden Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, Doç. Dr. İpek Candemir ise “Sigara kullanımı her ne kadar azalma eğilimindeymiş gibi görünse de bu gerçek durumu yansıtmamaktadır. Özellikle gençleri hedef alan e-Sigara kullanımı hem büyük bir tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) elektronik sigaralardan çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak ve e-Sigara kullanımının önlenmesi için harekete geçme çağrısında bulundu” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...