HÜRJET, Türkiye’nin ilk uçak fabrikasında üretilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
HÜRJET, Türkiye’nin ilk uçak fabrikasında üretilecek

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan ve Kayseri’de yeniden kurulan TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET’in üretiminde görev alacak.

TOMTAŞ İcra Kurulu Üyesi Ali Ekşi, ülkemizin ‘Gök Vatan’a altın harflerle yazdığı destanın bir parçası olmak kendileri için gurur verici olduğunu belirterek şunları söyledi: Yılın ikinci yarısından itibaren TUSAŞ Kahramankazan Tesislerinde personelimizin eğitimine başlayacağız. 500 kişilik bir ekiple montaj faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Buradaki ihtiyaçlara göre planlarımız iki katına da çıkabilir. İlk hedefimiz ayda iki HÜRJET komponent seviyesi montajını Kayseri’de yapmak. Bu arada talaşlı imalat hattımızda da bu yıl içinde 200 kişilik bir ekibe ulaşarak millî projelerimize parça üretimine büyük bir fedakârlıkla devam edeceğiz. Bu üretimler çok önemli, çünkü oluşturduğu ekosistemle birlikte binlerce insanımıza nitelikli istihdam oluşturacak. TOMTAŞ’ın kapısı gençlerimize sonuna kadar açık.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...