Sanki pahalı değilmiş gibi... 18 ayar altınlı Apple Vision Pro'ya dudak uçuklatan fiyat

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sanki pahalı değilmiş gibi... 18 ayar altınlı Apple Vision Pro'ya dudak uçuklatan fiyat

TEKNOLOJİ Haberleri

Altın kaplamalı iPhone'ları, saatleri, akıllı telefonları daha önce görmüştük, elbette uçuk fiyatlarını da. Son olarak bu çılgın fikrin arkasındaki isimler, Apple'ın yeni tanıttığı AR / VR başlığı Vision Pro'nun da altın kaplamalı versiyonunu yaptı.

Apple Vision Pro'nun 3 bin 500 dolarlık fiyatını pahalı buluyorsanız, daha pahalı versiyonuyla nutkunuz tutulabilir. Lüks mücevher şirketi Caviar, Vision Pro'nun 18 karat altından yapılan özelleştirilmiş versiyonunu tanıttı. Üstelik cihazın EyeSight özelliğini gizlemek ve "gizliliğinizi korumak" için açılır kapanır güneşlikleri bile var. 

Caviar, daha önce de iPhone, AirPods Max ve birçok Apple ürününün altın kaplama versiyonlarını üretip satışa çıkararak adından söz ettirdi. Yani aslında Apple ürünlerinin altın kaplamalı versiyonları geleneksel hale geldi diyebiliriz ve yıllardır devam eden bu proje, Apple'ın tanıttığı son ürün olan Vision Pro ile devam etti.

9to5Mac'in haberine göre Caviar, Vision Pro'nun her tarafını 18 ayar altınla kapladı. Şirket, ürünü tanıttığı açıklamada, "Cihazın kafa bandı, British Royal Court ve Rolls-Royce'un tedarikçisi olan efsanevi Connolly deriden yapılmıştır. Caviar, yumuşak ve dayanıklı, dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor ve sahibi için en yüksek konforu sağlıyor" ifadesini kullandı. 

Sanki pahalı değilmiş gibi... 18 ayar altınlı Apple Vision Pro'ya dudak uçuklatan fiyat

Vision Pro'nun 18 karat altın versiyonu 

TEKNOLOJİYE OLDUĞU KADAR MODAYA DA YÖN VERECEK

Caviar, "Apple Vision Pro CVR" tasarımının, Apple sürümünün altın kaplamalı bir versiyonundan daha fazlası olduğunu söylüyor. Tasarım, Vision Pro'yu "yalnızca teknolojinin değil, aynı zamanda modanın da zirvesine" yerleştirmek için 'Tom Ford açılır kapanır gözlüklerinden ve Gucci kayak maskelerinden ilham alıyor'.

Caviar'ın Vision Pro versiyonu, harici ekranı kaplayan, 18 karat altından yapıldığı belli olan aşağı açılır bir kalkan sunuyor. Şirket, "Halkın tepkisine bakılırsa, herkes gözlerinin harici ekranda görüntülenmesini takdir etmiyor" diye açıklıyor ve devamında şöyle diyor: "Caviar versiyonu ile dilerseniz mahremiyetinizi koruyabilirsiniz. Seçim yapmak sizin.”

Sanki pahalı değilmiş gibi... 18 ayar altınlı Apple Vision Pro'ya dudak uçuklatan fiyat

Caviar, Vision Pro'ya yeni soluk getirdi

Apple'ın Vision Pro adını taşıyan artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) karma başlığı 2024'ün başlarında piyasaya sürülecek. Caviar, altın kaplama versiyonunu 2024 sonbaharında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şirket, altın kaplamalı Vision Pro karma gerçeklik başlığı için 39 bin 900 dolar (1 milyon TL) fiyat koydu ve sadece 24 adet satılacak.  40.000 $ olabileceğini düşündüğünüzde bu bir pazarlık gibi görünüyor.

(Kaynak: 9to5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...