Çıtır çıtır sigara böreği pişirmenin püf noktası! Asla hamur kalmaması için deneyin

Kahvaltıların sevilen tatlarından sigara böreğini çıtır çıtır yapmanın önemli bir püf noktası var.

- Güncelleme Tarihi:
Çıtır çıtır sigara böreği pişirmenin püf noktası! Asla hamur kalmaması için deneyin
Yemek|Editör: Mücahit Dere

Yufka ile peynir ve biberden oluşan harcın bir araya gelerek ortaya çıkardığı nefis lezzet sigara böreği sofraların vazgeçilmezidir. Sabah kahvaltılarının sevilen tatlarından sigara böreği en çok da çıtır oluşuyla bilinir. Sigara böreği yaparken dikkat edilmesi gereken püf nokta çıtır olmasıdır.

ÜZERİNE SÜRÜP FIRINA VERİN!

NOT: Çıtırdama seti kulak çınlatan bir sigara böreği için tepsiyi fırına vermeden önce sardığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırarak güzelce sürün.

yemek.com’da yer alan bir tarife göre böreklerin pişirildiği fırında son aşamada derecenin 190 olması yetiyor.

Çıtır çıtır sigara böreği pişirmenin püf noktası! Asla hamur kalmaması için deneyin

Börekler için:

  • 1 paket yufka (üçgen)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sosu için:
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3/4 su bardağı süt (bir su bardağından 2 parmak eksik)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Çıtır çıtır sigara böreği pişirmenin püf noktası! Asla hamur kalmaması için deneyin

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam

Çıtır sigara böreği için püf noktasıyla tarif:

  • Öncelikle sos için tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Yufkamızı serip sostan bir yemek kaşığı döküp fırça yardımı ile her yerine sürelim.

Çıtır çıtır sigara böreği pişirmenin püf noktası! Asla hamur kalmaması için deneyin

  • Kaşar peynirimizi koyup ince rulo halinde saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyalım. Tüm yufkalarımız bitince kalan sosumuzu fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
  • 10 dakika kadar bekletelim. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreklerimizin üzerine sürelim. Üzerine susam ve çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

SİGARA BÖREĞİNİN ADI NEDEN SİGARA?

Sigara böreğinin adı, şekli ve boyutu nedeniyle bu ismi almıştır. Sigara böreği, ince bir şekilde sarılmış, uzun ve ince bir yapıya sahiptir, bu da sigara şeklini andırır.

Sigara böreği, Türk mutfağına özgü bir atıştırmalık veya meze türüdür ve adını bu benzerliğinden almıştır. Sigara böreği, Türkiye'de ve çevresindeki birçok ülkede popüler bir atıştırmalık olarak tüketilir. Bu lezzetli börek türü, genellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde veya meze olarak sunulur.

Kaynak: yemek.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...