İmambayıldı tarifi! İmambayıldı modern ve klasik olarak nasıl yapılır? MasterChef tarifleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İmambayıldı tarifi! İmambayıldı modern ve klasik olarak nasıl yapılır? MasterChef tarifleri

Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ekranların merakla takip edilen programı Masterchef'te bu akşam tarifler hem klasik hem de modern biçimiyle yapılacak. En güzel imambayıldı tarifi ve imambayıldı yemeğinin modern ve klasik yapımındaki farklar merak edilen konular arasında yer alıyor. İmambayıldı nasıl yapılır? İmambayıldı modern tarifi ve imambayıldı klasik tarifinin farkları nedir?

İmambayıldı tarifi, günün en çok araştırılan yemeklerinden biri oldu. Ekranların sevilen programı MasterChef'te bu akşam ilginç bir karşılaşma yer alacak. Verilen 6 yemek hem modern hem de klasik yani geleneksel tarifiyle yapılacak. İmambayıldı modern tarifi ve imambayıldı klasik tarifinin farkları nedir? İşte, imambayıldı tarifi...

İMAMBAYILDI TARİFİ (KLASİK)

İmambayıldı malzemeleri

4 adet orta boy
Etli patlıcan
3 adet büyük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet orta boy yeşil biber
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su


Patlıcanları kızartmak için:

2 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

4 adet orta boy patlıcanın kabuklarını soyun. Tuzlu suda yarım saat bekletin.
3 adet kuru soğanı, ince piyazlık olacak şekilde doğrayın. Aynı şekilde 4 diş sarımsağında kabuklarını soyarak uzun uzun doğrayın.
3 adet yeşil biberi güzelce yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarttıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın.
3 adet domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 
Bir demet maydanozun dörtte birini de güzelce yıkayıp minik minik doğrayın.
Şimdi soğanlı iç harcı hazırlamaya başlayalım; bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları ve sarımsağı ekleyin ve dirilikleri gidene kadar soteleyin.
Yarım ay şeklindeki yeşil biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Sonra üzerine küpler halindeki domatesleri ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyerek karıştırın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu, ¼ çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin karıştırın.
1 su bardağı sıcak suyunu da ilave ederek karıştırıp 5 dakika kadar yani suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Harcı suyunu çektikten sonra üzerine incecik kıydığınız maydanozları ilave edip harcınızı ılınmaya bırakın.
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları ortadan ikiye bölün ve kızartın veya patlıcanları olduğu gibi her yerini bir fırça ile yağlayıp, bir tarafınıza kesik atarak, 200 derece fırında 20 ila 30 dakika arasında pişirerek hazırlayın.
Patlıcanların ortalarını kaşık ile iyice ezin ve hazırladığınız iç harçtan buralara doldurun.
Bir kasede az miktarda salça ile sıcak suyu karıştırın. Bu suyu tencerenin dibine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız imam bayıldı patlıcanlarınızı, ılık olarak servi yapın.

İMAMBAYILDI TARİFİ MODERN OLARAK NASIL YAPILIR?

Bu tarif 1 buçuk saatte hazırlanır ve iki kişiliktir. 
5 adet patlıcan
5 adet domates

2 diş sarımsak
500 ml zeytinyağı

2 adet patates
2 adet soğan
3 adet yeşil biber
Birer çimdik tuz ve toz şeker

İmambayıldı Ekmeği için:
1 kg un
35 g maya
Su bardağının dörtte biri kadar toz şeker
Su bardağının dörtte birini biraz geçecek kadar tuz
1 çay bardağı yemeğin suyundan
1 çay bardağı imambayıldının yağı

Sebze Diagonal hazırlamak için
100 gram domates
100 gram yeşil biber
50 gram soğan

Nasıl Yapılır?
Yemeği için:

Patlıcanları dik tutarak ikiye kesin ve bol kızartma yağına alarak kızartın. Kızartma işleminin ardından kağıt havlu ile fazla yağını alın.

5 adet domatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.

Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine doğranmış sarımsak, soğan, patates, domates ve yeşil biberleri ekleyin.

Biraz karıştırdıktan sonra tuz ve toz şekeri ekleyin.

Yağda kızarmış patlıcanları tencereye alın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika boyunca pişirin.

Yemek piştikten sonra patlıcanları çıkarın ve kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun.

Tencerenin dibinde kalan yağı ve suyu, imambayıldının ekmeği için kullanacağız. Onu kenara ayırın.

İmambayıldı kreması nasıl yapılır?

Tencerede kalan malzemeleri robota alarak çekin. Ardından süzerek dolapta soğumaya bırakın. (Sıkma torbasında soğutursanız sonraki aşamada rahat kullanılır.)

Ekmek için:

Bir kaba ılıklaşmış imambayıldı suyunu ve mayayı alın. 2-3 dakika içinde aktif hale gelir. Biraz bekleyin. 

Ardından tüm malzemeleri karıştırın ve hamur haline gelene kadar yoğurun. 

Hamuru 700 gr olacak şekilde ayırın ve 20 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. 

Ekmek tepsisini yağladıktan sonra ayırdığınız parçaları kalıba koyun.

Üç katı büyüklüğüne gelene kadar yaklaşık 90 dakika dinlendirin.

190 derece fırında 25 dakika pişirin.

Sebze diagonaller nasıl yapılır?

İç kısmı alınmış biberi ve domatesi diagonal şekilde doğrayın. Her bir porsiyon için 7 adet kesin.

İmambayıldı suyunun içinde soğanları haşlayın.

Servis nasıl yapılır?

Ekmeği dörtgen biçimde dilimleyerek üzerine çizikler ekleyince tavada kızartın. Servis tabağı üzerine imambayıldı kremasını, doğranmış sebzeleri ve patlıcan yemeği ekleyin. 

Afiyet olsun.

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...