Kimsenin bilmediği lokanta sırrı! Lokanta usulü kelle paça çorbası tarifi...
Kelle paça çorbası yaparken bilmeniz gereken aşçılık sırları

Mynet.com sitesinde yer alan bir içerikte; Lokanta usulü kelle paça çorbasının tarifi paylaşıldı. İşte kelle paça çorbası yaparken bilmeniz gereken tarif sırrı ve bilmeniz gereken her şey!
Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun
Kelle paça çorbası için malzeme listesi
1 adet temizlenmiş kelle
Bulunabilirse temizlenmiş ayak
Kaynatmak için su
1 tatlı kaşığı kara biber
2 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için 2 kaşık tereyağ
1 yemek kaşığı toz biber

Sosu için;
5-6 diş sarımsak
2-3 limon
LOKANTA USULÜ KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ
*Yüzülmüş ve dişleri kırılmış kelleyi ve ayakları güzelce yıkayıp, büyükçe bir tencereye üzerini aşacak kadar su koyup kaynatıyoruz.
Pişene kadar suyu azaldıkça gerekirse kaynar su ekliyoruz. Bir çatalla pişmesini kontrol ediyoruz. Etler lokum kıvamına geldiğinde pişmiş demektir.
*Kelle ve ayakları tencereden çıkarıp, soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra tüm etleri küçük küçük didip, tencerede kalan suya bırakıyoruz.
*Eksik kalırsa yine kaynar su takviyesi yapıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, kaynatmaya bırakıyoruz. Bu esnada bir tavada tereyağını kızdırıp, toz biberi atıyoruz.
*Kaynayan çorbaya bu terbiyeyi ekliyoruz. Bir kaç taşım daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Bir kaç tane limonu sıkıp dilediğimiz kadar sarımsak dövüp, karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN!
Fotoğraflar: Youtube.com