Kimsenin bilmediği lokanta sırrı! Lokanta usulü kelle paça çorbası tarifi...

Kelle paça çorbası yaparken bilmeniz gereken aşçılık sırları

- Güncelleme Tarihi:
Kimsenin bilmediği lokanta sırrı! Lokanta usulü kelle paça çorbası tarifi...

Mynet.com sitesinde yer alan bir içerikte; Lokanta usulü kelle paça çorbasının tarifi paylaşıldı. İşte kelle paça çorbası yaparken bilmeniz gereken tarif sırrı ve bilmeniz gereken her şey!

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun

 

Kelle paça çorbası için malzeme listesi

1 adet temizlenmiş kelle
Bulunabilirse temizlenmiş ayak
Kaynatmak için su
1 tatlı kaşığı kara biber
2 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için 2 kaşık tereyağ
1 yemek kaşığı toz biber

Kimsenin bilmediği lokanta sırrı! Lokanta usulü kelle paça çorbası tarifi...
Sosu için;


5-6 diş sarımsak
2-3 limon


LOKANTA USULÜ KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Kimsenin bilmediği lokanta sırrı! Lokanta usulü kelle paça çorbası tarifi...
*Yüzülmüş ve dişleri kırılmış kelleyi ve ayakları güzelce yıkayıp, büyükçe bir tencereye üzerini aşacak kadar su koyup kaynatıyoruz.
Pişene kadar suyu azaldıkça gerekirse kaynar su ekliyoruz. Bir çatalla pişmesini kontrol ediyoruz. Etler lokum kıvamına geldiğinde pişmiş demektir.
*Kelle ve ayakları tencereden çıkarıp, soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra tüm etleri küçük küçük didip, tencerede kalan suya bırakıyoruz.
*Eksik kalırsa yine kaynar su takviyesi yapıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, kaynatmaya bırakıyoruz. Bu esnada bir tavada tereyağını kızdırıp, toz biberi atıyoruz.
*Kaynayan çorbaya bu terbiyeyi ekliyoruz. Bir kaç taşım daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Bir kaç tane limonu sıkıp dilediğimiz kadar sarımsak dövüp, karıştırıyoruz.


AFİYET OLSUN!

Fotoğraflar: Youtube.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...