Akaryakıta zam var mı? Motorin ne kadar olacak? 9 Şubat 2024 motorin fiyatı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıta zam var mı? Motorin ne kadar olacak? 9 Şubat 2024 motorin fiyatı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Petrol ve döviz kurundaki yükselişler sonrası vatandaşlar akaryakıta zam var mı? sorusunu araştırıyor. Araç sahipleri akaryakıt zamları ve motorin fiyatlarındaki değişimi yakından takip ediyor. Peki, Akaryakıta zam var mı? Motorin ne kadar olacak?

Brent petrol ve döviz kurundaki yükselişin akaryakıta yansıması belli oldu. Hem araç sahiplerini hem de pek çok sektörden insanı akaryakıt zammı ve motorin fiyatlarındaki değişimi merak ediyor. Akaryakıta zam var mı? Motorin ne kadar olacak?

AKARYAKITA ZAM VAR MI?

Brent petrol ve döviz kurundaki yükseliş nedeniyle akaryakıta zam geldi. 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren motorine 1 lira 40 kuruş zam gelecek. 

MOTORİN NE KADAR OLACAK?

Akaryakıt zammıyla motorinin fiyatıda belli oldu. Motorinin litresi İstanbul'da 43, 17 kuruşa, Ankara'da 43 lira 91 kuruşa, İzmir'de 44 lira 12 kuruşa satılacak. 

Fiyatların sürekli artması ise dikkat çekiyor. Ocak ayının sonlarına doğru motorin ve benzinde üst üste artış yaşanmıştı. 20 Ocak'ta motorine 1 lira 15 kuruş, 24 Ocak'ta benzine 1 lira 46 kuruş son olarak 30 Ocak tarihinde motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmişti. 

AKARYAKIT FİYATLARI NEYE GÖRE BELİRLENİR?

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını Rafineri satış fiyatının oluşumu etkiler. Rafineri satış fiyatı ise KDV hariç tutularak gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenir.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...