BES’te teminat dönemi! Bayram sonrası devreye giriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BES’te teminat dönemi! Bayram sonrası devreye giriyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kredide ‘BES’ dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, sözleşmelerini teminat göstererek uygun şartlarda kredi çekebilecek. Böylece tasarruf sahipleri finansal ihtiyaçlarını karşılamak için BES’ten çıkış yapmak zorunda kalmayacak.

ÖMER TEMÜR’ÜN HABERİ

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay uygulamanın nisan ayında devreye girmesini beklediklerini belirterek “Yetkili otoritelerden gerekli onaylar çıktı. BES kullanıcılar birikimlerini teminat gösterip kredi kullanabilecekler. Böylece BES hesabını iptal ettirmelerine gerek kalmayacak. Bunun tasarrufu artıracağına inanıyorum” dedi. BES fonlarının enflasyonun üzerinde kazanç sağladığına dikkat çeken Atalay “BES fonları bir yılda yüzde 72,6 getiri ile sağladı. Üç yıllık kazanç yüzde 341, beş yıllık kazancın ise yüzde 645’i buldu” diye konuştu. 

Atalay, bireysel emeklilik sistemi sektörü hakkında ise şu bilgileri verdi: BES büyüklüğü 2023 yılında 23 milyar dolara ulaştı. Türkiye’de 14 milyon tekil kullanıcının 18 milyon BES hesabı bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik olarak bireysel emeklilik ve hayat sigortası dâhil toplamda 5 milyon müşteriye veriyoruz. 2023’te 529 bin yeni müşteriye ve devlet katkısı dâhil 148 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştık. 2023 yılı için bütün branşlarda hedeflediğimiz performans seviyesine ulaştık.

Hayat sigortası ve bireysel emeklilik branşlarında bütün kategorilerde (katılımcı sayısı, fon büyüklüğü, prim üretimi) sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek pazar payımızı artırdığımız çok başarılı bir yıl geçirdik. 18 yaş altı müşteri pazarında sahip olduğumuz 277 bin katılımcı ve 3,9 milyar TL’lik fon büyüklüğü ile lider pozisyonumuzu koruyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...