Afrika Kupası kim kazandı? Afrika Kupası finali ne zaman oynandı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Afrika Kupası kim kazandı? Afrika Kupası finali ne zaman oynandı?

Futbol Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Afrika Uluslar Kupası finali Nijerya ve Fildişi Sahili arasında oynandı. Heyecanla takip edilen maçın sonunda Afrika Kupası sahibini buldu. Peki, Afrika Kupası'nı kim kazandı?

Nijerya ve Fildişi Sahili'nin karşı karşıya geldiği Afrika Uluslar Kupası'nda final mücadelesi yaşandı. Turnuvanın son aşamasına gelen iki takım Afrika Kupası'nı kazanmak için kıyasıya bir mücadele verdi. Finale kadar namağlup gelen Nijerya ile Fildişi Sahili karşılaşması heyecanla takip edildi. Afrika Kupası kim kazandı sorusunun cevabı maçın ardından merak ediliyor. 

AFRİKA KUPASI KİM KAZANDI?

Maç kaybetmeden finale kadar gelen Nijerya ve Fildişi Sahili arasındaki maç sonuçlandı. Maçın ilk golünü Nijerya'dan Troost-Ekong 38. dakikada attı. Ardından Fildişi sahilleri ilk golünü Kessie 62. dakikada, ikinci golü ise 81. dakikada Haller kaydetti. Maçı 2-1 skorla Fildişi Sahili kazandı. Fildişi Sahili Afrika Kupası'nı kazandı.Afrika Kupası kim kazandı? Afrika Kupası finali ne zaman oynandı? 

Finale kadar maç kaybetmeden gelen Nijerya ilk yenilgisini final maçında almış oldu. 

Fildişi sahili 1992 ve 2015 yıllarının ardından üçüncü kez Afrika Kupası'nı kazanmış oldu. Turnuvayı kazanan takım 7 milyon Dolar para ödülünü de eve götürdü. Nijerya ise 4 milyon dolar kazandı. 

Düzenleyen:  - Futbol
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...