TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? SON DAKİKA! Gökhan Zan'ın belediye başkan adaylığı netleşti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? SON DAKİKA! Gökhan Zan'ın belediye başkan adaylığı netleşti

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan oldu. Eski futbolcu Gökhan Zan 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay için çalışmak ve Hatay'ın sesini duyurmak için siyasete girdiğini açıklamıştı. CHP'nin Lütfü Savaş'ı tekrar aday göstermesiyle başlayan tartışmalara TİP Hatay'dan aday çıkararak tepki gösterdi. TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? sorusunun cevabı araştırılıyor.

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan oldu. Eski futbolcu Gökhan Zan 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti Hatay 2'nci sıra milletvekili olarak seçime girmişti ancak partiden Aralık 2023'te istifa etti. 6 Şubat depremlerinden sonra Hataylıların sesini duyurmak için siyasete atılan Gökhan Zan, Lütfü Savaş'a çağrı yaptı. 

TİP HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan oldu. Eski futbolcu 2023 yılının son günlerinde 6 Şubat depremlerinden sonra girdiği İYİ Parti'den istifa etmişti. Adaylığını Barış Atay, Sera Kadıgil ve Ahmet Türk ile yapılan basın açıklamasında açıklayan Gökhan Zan CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Lütfü Savaş'a çağrıda bulundu. Zan "Çekilin ve Hatay İttifakı'nın etrafında birleşelim" dedi. Gazetecilerin "CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna ise TİP sözcüsü Sera Kadıgil, attıkları adımın ne CHP ne Lütfü Savaş'a karşı olduğunu söyledi. Kadıgül sözlerine,"CHP'li dostlarımız üstlerini düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız" cevabını verdi. 

NE OLMUŞTU?

CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesine halkın bir kısmı tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anma gecesinde Lütfü Savaş'a halk tepki gösterdi. Ardından TİP Hatay halkının seçeneksiz bırakılmayacağını söyledi. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...