Türkiye'de kaç tane petrol kuyusu var, nerelerde?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'de kaç tane petrol kuyusu var, nerelerde?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika gelişmesi olarak Diyarbakır'da petrol kuyusundaki patlama sonrasıTürkiye'de kaç tane petrol kuyusu var, nerelerde soruları araştırılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na göre Türkiye'de kaç tane petrol kuyusu var? İşte detaylar...

Son dakika gelişmesi olarak Diyarbakır'da petrol kuyusundaki patlama sonrasıTürkiye'de kaç tane petrol kuyusu var, nerelerde soruları araştırılmaya başlandı. Detaylar

TÜRKİYE'DE KAÇ TANE PETROL KUYUSU VAR?

Enerji ve Tabii kaynaklar bakanlığının kendi sitesinde yayınladığı bilgide ülkemizde 2022 yılında 3.58 milyon ton ham petrol üretimi yapılırken 33.49 milyon ton ham petrol ithalatı yapıldı. Türkiye'nin üretilebilir petrol rezervi 2022 yılı verilerine göre yaklaşık 70 milyon tondur. 2022 yılında 42.408 metre sondaj çalışması ile 191 ham petrol kuyusu açıldı. 

TÜRKİYE'DEKİ PETROL KUYULARI NEREDE?

Türkiye'deki mevcut petrol yatakları yaygın olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunuyor. Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Mardin'de petrol yatakları bulunuyor. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...