Bursa'da 7,3 deprem mi bekleniyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bursa'da 7,3 deprem mi bekleniyor?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bursa için deprem riski var mı, sorusu gündem oldu. Bursa’da aktif fay tehlikesi gündem oldu. Bursada hangi ilçelerden fay hattı geçiyor? Bursa'yı korkutan haberin detayları araştırılıyor. Bursa fay hattı nereden geçiyor? Bursa deprem bölgesi mi? Bursa'da 7,3 deprem mi bekleniyor? İşte detaylar

Bursa'da haritalarda yer almayan fay keşfedildi. Bursa için deprem senaryosu korkuttu. Peki, Bursa'da büyük deprem olur mu, deprem bekleniyor mu? Bursa ve civarında 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek fay hattı var mı? İşte detaylar.

BURSA'DA 7,3 DEPREM Mİ BEKLENİYOR?

Bursa'da yeni fay bulundu iddiası, vatandaşlarda panik oluşturdu. Aktif fay hatları üzerine Bursa’da yapılan çalışmada, daha önce haritalarda yer almayan Kayapa-Yenişehir Fayı keşfedildiği iddia edildi. Kayapa-Yenişehir fayı olarak adlandırılan fayın, 7'den büyük deprem üretebileceği söyleniyor.

Bursa'da 7,3 deprem mi bekleniyor? - 1. Resim

Ankara, Kocaeli ve Eskişehir Teknik üniversitesinin ortak çalışmasında, Bursa'da daha önce haritalarda yer almayan 95 kilometre uzunluğunda aktif bir fay hattı keşfedildi. Bu fay Bursa'da 7.3 Büyüklüğünde deprem üretebilecek. Yeni fayın timsah arena ve şehir hastanesinin arasından geçtiği öne sürüldü. 

BURSA GÜNCEL FAY HATTI NERELERDE VAR?

Bursa'da depreme neden olabilecek en önemli fay doğuda yer alan Derekızık Burhaniye köyleri ile batıda uluabat gölü arasında uzanan yaklaşık 45 km uzunlukta olan Bursa fayı olarak gösteriliyor. Bursa'yı etkileyecek diğer faylar ise Marmara Denizi'ndeki fay, geyve iznik gemlik fayı, yenişehir bursa manyas fayıdır. AFAD'ın Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası'na göre Bursa birinci derece riskli bölge içerisinde yer alıyor

Bursa'da 7,3 deprem mi bekleniyor? - 2. Resim

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...