İl olmaya aday 25 ilçe hangileri? İşte il olması beklenen 25 ilçe

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İl olmaya aday 25 ilçe hangileri? İşte il olması beklenen 25 ilçe

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜİK'in güncel raporuna göre İl olmaya aday 25 ilçe sıralandı. Nüfus, şehirleşme, altyapı başta olmak üzere pek çok kriter göz önünde bulundurularak hazırlanan raporda il olmaya aday ilçeler sıralandı. Peki, il olmak için nüfus sayısının ne kadar olması gerekir? İl olmaya aday 25 ilçe hangileri? İşte herkesin merakla beklediği il olması beklenen 25 İlçe. 2023 nüfus sayılarına göre hangi ilçeler il olmaya aday?

 İl olmaya aday ilçeler hangileri, sorusu hız kazandı. İl olma potansiyeli en yüksek ilçeler belli oldu. 2023 yılı nüfus sayımına Türkiye'de hangi ilçeler il olacak? Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın 25 ilçe haberimizde. Hangi ilçeler il olacak? 

İL OLMAYA ADAY 25 İLÇE HANGİLERİ?

TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre il olma potansiyeli en yüksek olan ilçeler belirlendi. Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 kişi oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nde 81 şehir, 922 ilçe mevcut.

İl olmaya aday 25 ilçe hangileri? İşte il olması beklenen 25 ilçe - 1. Resim

Bazı ilçeler il olmak için gün sayıyor. İl olmaya aday ilçeler ise şu şekilde; Adana’nın Kozan ilçesi, Adıyaman’ın Kahta ilçesi, Ankara’nın Polatlı ilçesi, Balıkesir’in Bandırma ilçesi, Balıkesir’in Edremit ilçesi, Diyarbakır’ın Ergani ilçesi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi, Konya’nın Ereğli ilçesi, Mardin’in Midyat ilçesi, Şırnak’ın Cizre ilçesi, Muğla’nın Fethiye ilçesi, Aydın’ın Nazilli ilçesi, Manisa’nın Akhisar ilçesi, Van’ın Erciş ilçesi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesi, Antalya’nın Manavgat ilçesi, Hatay’ın İskenderun ilçesi, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi, Bursa’nın İnegöl ilçesi, Antalya’nın Alanya ilçesi, Mersin'nin Tarsus ilçesi.

İL OLMA KRİTERLERİ NELER?

Türkiye’de il olmak için, ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması, şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da dahil 8 kriteri karşılaması gerekmektedir.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...