İlk cemre ne zaman düşüyor? 2024 yılı cemre düşme tarihleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İlk cemre ne zaman düşüyor? 2024 yılı cemre düşme tarihleri

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Halk arasında baharın habercisi olan cemrenin ne zaman düşeceği araştırılıyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla ilk cemrenin ne zaman düşeceği araştırılıyor. İlk cemre ne zaman düşüyor? İşte 2024 yılı cemre düşme tarihleri...

İlk olarak havaya düşecek cemrenin ne zaman düşeceği merak ediliyor. Baharın gelişinin habercisi olarak nitelendirilen cemre, havaya düşmesinin ardından 7 gün arayla suya ve toprağa düşecek. Peki, İlk cemre ne zaman düşüyor?

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞÜYOR 2024?

Cemre her yıl 19-20 şubat tarihlerinde ilk olarak havaya düşer ve 7 gün arayla sırasıyla suya ve toprağa düşer. Her cemrenin düşmesiyle hava sıcaklığı artar. 2024 yılı ilk cemre havaya 20 Şubat tarihinde düşecek.İlk cemre ne zaman düşüyor? 2024 yılı cemre düşme tarihleri

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK 2024?

İkinci cemre suya her yıl 26-27 şubat tarihlerinde düşüyor. 2024 yılında ikinci cemre suya 27 Şubat'ta düşecek. Üçüncü cemre toprağa 6 Mart 2024'te düşecek. Her cemrenin düşmesiyle hava sıcaklığının arttığı düşünülür. 

Cemre'nin düşüş sırasına göre dünyanın aşağıdan yukarıya doğru ısındığı düşünülür. Ancak bilimsel olarak güneş ışınları atmosferi doğrudan ısıtmaz. Önce yeryüzü sonra atmosfer ısınır. Aşağıdan yukarı ısınma gerçekleşir. 

CEMRE'NİN KELİME ANLAMI NEDİR?

Cemre, kor anlamına gelir. İkinci olarak Müslümanların Hac sırasında Mina'da şeytan taşlamarına verilen addır. Şeytan taşlarken atılan çakıl taşına da cemre denir.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...