Kırmızı et 29 Şubat zamlı fiyatları... Ne kadar oldu, kaç TL?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kırmızı et 29 Şubat zamlı fiyatları... Ne kadar oldu, kaç TL?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ete ne kadar zam geldi, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala kırmızı ete gelen zamlar gündem oldu. Kırmızı ete 15 günde 2 defa zam geldi. Kırmızı et satışlarda ciddi düşüşler yaşandı. Peki, kırmızı et fiyatları ne kadar oldu? 1 kilo et kaç TL 2024? Güncel kırmızı et fiyatları ne kadar?

Et fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Kırmızı et fiyatlarına son 15 günde de ikinci zam geldi. Geçtiğimiz yıldan bu yana fiyatları artan ve rekor seviyeye gelen kırmızı etin Ramazan ayı öncesinde zamlanması vatandaşlar tarafından tepki çekti. Kırmızı et fiyatları ne kadar oldu? 1 kilo kırmızı etin fiyatı ne kadar? İşte kırmızı et fiyatları…

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 1. Resim

KIRMIZI ET FİYATLARINA NE KADAR ZAM GELDİ?

Kırmızı ette fiyatlar tekrar yükselişe geçti. Güncel kırmızı et fiyatları belli oldu. Artan fiyatlar sonrasında kırmızı et fiyatlarına tekrardan zam geldi.  Kırmızı et fiyatlarına son bir hafta içerisinde %5,9 oranında zam yapıldı. Et ve Süt Kurumu dahil edildiğinde ise bu artış oranı %4,95 olarak verilere yansıdı. Son 15 günde iki defa zam geldi. 60 lira ile 85 lira arasında kuzuya zam geldi, dana da yüzde 10 gibi bir zam gördü. Dana bıçak yağsız fiyatı %15,3 arttı.

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 2. Resim

GÜNCEL ET FİYATLARI 2024

Ortalama fiyatlara bakıldığında, kuzu but kemiksiz 500 TL/kg civarında, diğer kuzu eti çeşitleri arasında kuzu eti karkas fiyatı 293 TL/kg, kuzu eti kol fiyatı 445 TL/kg, kuzu sote fiyatı 440 TL/kgdır.

Dana eti fiyatları ortalama olarak, dana kıyma fiyatı 435,20 TL/kg iken, dana bonfile fiyatı 682,80 TL/kg olarak satılıyor. Dana eti fiyatları 400 TL ila 700 TL arasında çeşidine göre değişim gösteriyor.

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 3. Resim

2024 yılında tavuk eti 82,60 TL/kg, tavuk kanat 120,80 TL/kg, tavuk but 74,80 TL/kg, tavuk göğsü 107,50 TL/kg fiyatlarla satılıyor. Kemiksiz hindi pirzola fiyatı ise 110 TL/500 gram iken, hindi sote fiyatı 280 TL/750 gram civarında fiyatlanıyor.

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 4. Resim

2024 yılında karkas eti fiyatları ortalama olarak dana takım fiyat 292 TL/kg, dana kol 285 TL/kg, dana but 295 TL/kg, kuzu karkas eti 400 TL/kg gibi değişken olarak fiyatlanıyor.

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 5. Resim

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 6. Resim

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 7. Resim

Kırmızı et fiyatları Ramazan'dan önce iki kez zamlandı - 8. Resim

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...