Mimar Sinan Üniversitesi özel mi? Mimar Sinan Üniversitesi nerede?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mimar Sinan Üniversitesi özel mi? Mimar Sinan Üniversitesi nerede?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tarihi 1882'lere kadar dayanan Mimar Sinan Üniversitesi özel mi? sorusu araştırılıyor. Mimar Sinan Üniversitesi özel mi? Mimar Sinan Üniversitesi nerede?

Güzel Sanatlar eğitimi odağında açılan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite'sinin özel olup olmadığı konusu araştırılıyor. Özellikle Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye'de bir marka olan Mimar Sinan Üniversite'sinin özel olup olmadığını üniversite sınavına girecek öğrenciler merak ediyor. Mimar Sinan Üniversitesi özel mi? Mimar Sinan Üniversitesi nerede? İşte detaylar

MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ ÖZEL Mİ?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi özel olduğu düşünülse de aslında devlet üniversitesidir. 1882 yılından bugüne öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir. 

MİMAN SİNAN ÜNİVERSİTESİ NEREDE?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ikonikleşmiş merkez kampüsü Fındıklı'da bulunur. Bunun dışında Bomonti, Dolmabahçe, Beşiktaş, Salı Pazari yerleşkesi ve Beşiktaş'taki İstanbul Devlet Konservatuvarı, Kabataş Yerleşkesi, Balmumcu Yerleşkesi bulunur. 

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ TARİHÇESİ

1882 yılında Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane olarak kuruldu. Paris Güzel Sanatlar Okulu örnek alınarak kurulan okulda resim, heykeltıraşlık, mimarlık ve hakkaklık üzere dört dalda eğitim vermeye başladı. Osman Hamdi Bey ise kurucu müdürü olarak atandı. İlk dersine 2 Mart 1883 tarihinde sekiz hocası ve 20 öğrencisiyle derslere başladı. Cumhuriyetin ilanınyla kadın ve erkek şubeleri birleştirildi. 1928'de Sanayi-i Nefise Mektebi'nin adı Güzel Sanatlar Akademisi olarak değişti. Yıllar içinde çeşitli bölümler ve binalar ile yerleşkesini büyüten Mimar Sinan Üniverstesi'nin bugünkü adına ise 2004 yılında kavuştu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye'deki en köklü üniversitelerden biri olup devlet üniversitesidir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...