Schengen bölgesinde vize kuralları değişti mi? Schengen vize değişiklikleri neler?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Schengen bölgesinde vize kuralları değişti mi? Schengen vize değişiklikleri neler?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Schengen bölgesine giriş kuralları değişti mi sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Avrupa Birliği, 2024'ün ikinci yarısından itibaren Schengen bölgesine giriş kurallarını değiştiriyor. Peki, Schengen bölgesinde vize kuralları değiştimi, yürürlüğe giren değişiklikler neler? Detaylar haberimizde.

Schengen bölgesinde vize değişiklikleri dikkat çekti. Güncellenen Schengen bölgesine giriş kuralları merak konusu oldu. Avrupa Birliği, 2024'ün ikinci yarısından itibaren Schengen bölgesine giriş kurallarını değiştiriyor. Peki, Schengen bölgesinde vize kuralları değişti mi, yürürlüğe giren değişiklikler neler?

SCHENGEN BÖLGESİNDE VİZE KURALLARI DEĞİŞTİ Mİ?

Avrupa Birliği, 2024'ün ikinci yarısından itibaren Schengen vize kurallarını güncelleyecek. Şubat ayı başında Avrupa Komisyonu web sitesinde ve (AB Göç ve İçişleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen) “Avrupa'ya seyahat için yeni gereklilikler” portalında güncellenen bilgilerle doğrulandığı gibi 2024 yılında çalışmaya başlayacak.

SCHENGEN VİZE DEĞİŞİKLİKLERİ NELER?

Yürürlüğe giren değişikliklerin neler olacağı araştırılıyor. Yenilikler, hem kısa süreli vizeye ihtiyaç duyan hem de vizeye ihtiyacı olmayan ziyaretçiler için geçerli olacak. Planlanan değişiklikler şöyle;

Biyometrik pasaportsuz Avrupa'ya girilemeyecek.

2024 yılının ikinci yarısından itibaren AB'de Giriş/Çıkış Sistemi (EES) devreye girecek.

EES sistemindeki verilerinin hatalı veya yanlış olduğuna inanan yolcu, bu bilgilere erişim talep etme ve bu bilgilerin düzeltilmesini veya silinmesini talep etme hakkına da sahip olacak.

Schengen bölgesine ilk kez girdiğinizde fotoğraf çekmeniz ve parmak izlerinizi (biyometrik veriler) taramanız gerekecek.

Bir kişi vizesinin izin verdiği süreden daha uzun süre kalırsa, ilgili Avrupa ülkesinde yürürlükte olan ulusal mevzuata bağlı olarak, suçlu sınır dışı edilecek.

SCHENGEN BÖLGESİNDE VİZE KURALLARI YENİLİKLERİNE HANGİ ÜLKELER DAHİL?

31 Mart 2024'ten itibaren kısmen katılacak olan Bulgaristan ve Romanya'nın da aralarında bulunduğu Schengen bölgesine ait 29 ülke bu projeye katılacak.

 

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...