Türkiye'de ne kadar işsiz var? İşsizlik arttı mı? İşsizlik rakamları kaç oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'de ne kadar işsiz var? İşsizlik arttı mı? İşsizlik rakamları kaç oldu?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜİK aralık ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. 2023 yılı aralık ayı işsizlik oranı kaç oldu? Türkiye'de işsizlik oranı ne kadar? Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde kaç? İşte detaylar...

Türkiye'de ne kadar işsiz var, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı aralık ayı işsizlik verilerini duyurdu. İşsizlik oranları belli oldu. Türkiye'de işsizlik oranı arttı mı, azaldı mı? İşte TÜİK 2023 yılı aralık ayı işsizlik verileri...

TÜRKİYE'DE NE KADAR İŞSİZ VAR?

Türkiye'de Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı,i Aralık 2023'te bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,8 olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %7,1 iken kadınlarda %12,0 oldu.

İŞSİZLİK ARTTI MI?

Öte yandan mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı %48,8 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı aralık ayında bir önceki aya göre 399 bin kişi arttı. İstihdam oranı ise 0,6 puan artarak %48,8 oldu. Bu oran erkeklerde %66,1 iken kadınlarda %31,9 oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı %53,5 olarak gerçekleşti. Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %15,5 oldu. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 43,7 saat oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı %24,7 oldu.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...