Dolandırıldığı iddia edilen Fatih Terim müşteki değil mi?

Sesli Dinle
A -
A +
Özel bir bankanın Florya şube müdürüyken Levent’e atanan Seçil Erzan’ın yaptığı iddia edilen 80 milyon dolarlık vurgunla ilgili yeni bilgiler de geliyor. 
 
Önce bir bilgi verelim. Bankacılık kanunu gereği bankaya maksimum 20 bin dolar getirebiliyorsunuz. Elden bavullarla, hele hele milyon dolarlar teslim etmek mümkün değil. Ama futbolcular, iş insanları paraları getirip teslim etmişler. Normalde bankanın bunu yapması suç.
 
Gelelim olaya. Bu haberi ilk yapan Gazete Oksijen oldu. Sonra diğer medya organları yaptı. Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu vb. mağdur oldukları yazıldı. 
 
Bu arada tutuklanan Seçil Erzan bankanın genel müdürü Hakan Ateş ve genel müdür yardımcısı Mehmet Aydoğdu’yu suçladı. Savcılık onların da ifadesini aldı. Gerçekten işin içindeler mi yoksa onlara iftira mı atılıyor, mahkemede anlayacağız... 
 
Yukarıda çıkan haberler sonrası birkaç kaynağıma olayı sordum. Mağdur olduğu söylenen Fatih Terim müşteki değil. Gazetelerde çıkan haberlerde Fatih Terim’in mağdur olduğu ve 12 milyon dolar kaybettiği yazıldı. Peki mağdursa banka ve Seçil Erzan hakkında neden şikâyetçi değil. Burası önemli. Terim’in 12 milyon dolarını geri aldığı söyleniyor. 
 
Arda Turan, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Muslera gerçekten mağdurlar ve müştekiler. Semih Kaya ve Ayhan Akman paralarını geri almışlar. Onlar müşteki değil. 
 
Bir diğer soru da şu: Banka tek başınaysa Seçil Erzan banka orijinal dekontlarını nasıl verdi? Cevaplanması gereken soru bu. Mahkeme sürecinde hepsini öğreneceğiz... 

Amerikan medyasında sular durulmuyor 

Fox News ve ABD’nin prime time’da en çok izlenen yorumcusu Tucker Carlson’ın görevine son verildi. 2020 seçimlerinde Donald Trump’ın seçimleri kazandığı fakat oy kullanma sisteminde hile yapılarak Joe Biden’ın kazanmış gösterildiğini savunan çok sayıda yorumcu Fox News ekranlarında yer almıştı.
 
Bunun üzerine Dominion yönetimi, kendilerine iftira atıldığı gerekçesiyle 1,6 milyar dolarlık tazminat davası açmaya karar vermiş ancak taraflar dava başlamadan önce uzlaşmıştı. Fox News, Dominion’a 787 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
Dünkü ABD gazeteleri çok memnundu. Sağ muhafazakârların en güçlü yorumcusu işinden olmuştu. Washington Post, NY Times bayram ediyordu. Demokratların canını acıtan bir yorumcuydu Carlson.
 
Bu arada CNN de sunucu Don Lemon’u gönderdi. Carlson kadar ses getirmedi bu olay. Glenn Greenwald’un dediği gibi liberal ve sol medya için önemli olan Tucker Carlson’dı. En önemli ismin kellesi gitmiş oldu...

Cantürk Alagöz Iğdır için şans

Geçenlerde hem İhlas Haber Ajansı hem de TGRT Haber’de gündeme gelmişti. AK Parti Iğdır milletvekili adayı Cantürk Alagöz, Karakoyunlu ilçesini ziyaret etti. 
 
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi CHP'li İlçe Başkanı ilçede iki sondaj kuyusu açılması hâlinde Cantürk Alagöz’e en az 480 ile 600 oy çıkacağını belirtti. 
 
Sayın Alagöz de, “Oyun senindir. Sondaj benim görevimdir. Sondajları ben yarın hallediyorum” dedi. Bunun üzerine CHP Karakoyunlu İlçe Başkanı genel merkez tarafından görevden alındı. Buna rağmen ilçe başkanı Cafer Dalga geri adım atmadı. “Alagöz’ün arkasındayım” dedi. 
Cantürk Alagöz o sondajları yapar. Karakoyunlular müsterih olsun. Alagöz’ü tanırım, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la arası iyidir. Iğdır ve bölge halkı için büyük şanstır. Seçilmesi hâlinde farkı görülecektir. Paraya, pula, reklama da ihtiyacı yoktur. 
Muhaliflerin haksız eleştirisine maruz kalmıştır. Kendisi aynı zamanda Sinovac aşısını ülkemize getiren ve faz 3 klinik çalışmalarını gerçekleştiren kişidir. Böyle insanların siyasete girmesi ülkemiz için şanstır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.