Türkiye’de provokasyon tutmaz! 

A -
A +

Türkiye’de 1950’lerden beri provokasyon ve sokak olaylarının siyasete etkisinden hep bahsedilir. 1960 darbesinde sokak olayları rahmetli Menderes’in devrilmesinde etkili oldu. 

 

1970’lerde sağ sol olayları kan dökülmesine sebep oldu. Darbeler öncesi böyle gösteriler ortam hazırladı. Bu kötü girişimlerin en sonuncusu 2007’de Hrant Dink suikastı ve Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilme sürecinde yaşandı. 

 

Artık Türk toplumu böyle provokasyonları yutmuyor. Kimse de yutmaz. Fatih Camii imamına yönelik saldırı, Riyad’da oynanamayan FB-GS maçı üzerinden Atatürk ve hilafet gerilimi etki etmez. 

 

30-40 sene önce olsa belki bir şeyler olurdu. Şimdi olmaz. Türkiye’de hür ve adil seçimler var. Her şey demokratik teamüllerle yürüyor. Sokaktan medet ummak devri bitti. Seçim öncesi, “Erdoğan seçim yaptırmaz”, “Erdoğan ülkeyi Yunanistan’la savaşa sokar...” türü yalanları gördük. Hatta, “Erdoğan kaybetse bile iktidarı vermez” türü saçmalıklara şahit olduk. Hiçbiri olmadı... 

 

İktidarlar, özellikle de Erdoğan’ın iktidarını sokakta indiririz, provokasyonlarla hükûmet gider diye düşünen varsa saçmalıyordur!.. 

 

 

 

 

 

Biri kesin diğeri iddia

 

iki yerel seçim haberi

 

 

 

Enver Yılmaz AK Parti’de siyasete başlayan isimlerdendi. Milletvekilliği yaptı. 2014’te Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Ordu’yu Ordu yapan isimlerdendir. 2016-17’de gördüğüm Ordu’yu tanıyamamıştım. Avrupa kentlerinden biri gibi oldu. 

 

Önemli hizmetler yaptı. Zaten bunu millet de kabul ediyor. AK Parti içinde anlaşmazlık yaşayan Enver Bey zamanla partiden koptu. Kendisinin İyi Parti’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağını öğrendim. 

 

Dün kendisi bana mesaj attı. İddiayı doğruladı. İyi Parti’den aday olacak. Keşke ötekileştirilmeyip AK Parti’de kalsaydı. Yolu açık olsun... Bu kesin bilgiydi.

 

İddia ise AK Parti Antalya Büyükşehir'le alakalı. Orası için güçlü isim Hakan Tütüncü. Ancak bir duyumum var. AK Parti’nin Antalya Büyükşehir adaylığı için Mehmet Nuri Ersoy’u düşündüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da Menderes Türel’i kaydırmayı planladıklarını duydum. Elbette bu bir iddia.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.