Kulağınızda sayısız cevapsız çınlama, biri sizi anıyor

A -
A +
Türk devleti iki gün önce Zeytin Dalı Operasyonuna başladı. Türk jetleri havadan Afrin'deki YPG unsurlarını yerle bir etti. Önceden tespit edilen hedefler vuruluyor. Dün de ÖSO birlikleri Afrin'e doğru ilerlemeye başladı. Hiç kimse bizden böyle bir harekât beklemiyordu. Hemen herkes şaşırdı.
Sosyal medyada Esad'ın ajanları, suret-i haktan görünüp hepsi Batı'ya çalışan hainler, ithal radikaller sustular, küçük dillerini yuttular. Neymiş efendim, Rusya-İran bloku izin vermezmiş. ABD böyle bir operasyona yeşil ışık yakmazmış. AB çok endişeliymiş. Bu odaklar ömürlerinde bir kez bile Türkiye perspektifinden olaylara bakmadıkları için ne olup bittiğini anlayamıyorlar. Artık önemli olan Türkiye'nin ne dediği ve ne yaptığıdır.
 
Türkiye artık Süper Lig oyuncusudur
 
O ne demiş, bu ne yapmış dönemi 'Milattan Önce'de kaldı. Türkiye artık ekonomisi, aksiyonları, kararlılığı ve liderliğiyle Süper Lig oyuncusudur. Başkasının rol biçtiği devirler eskide kaldı. Türkiye kaç kez herkesi uyardı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "YPG'ye silah vermeyin. Desteğinizi çekin. Sınırlarımızla oynuyorsunuz" dedi ama dinlemediler. Hadi bakalım, şimdi bedelini ödeyeceksiniz.
Yapamaz sandınız. Cesaretimiz yok sandınız. Ama yanıldınız. Türk insanı ve devletinin ne olduğunu anlamak için tarihe bakmanız yeterli. Birileri toprağımıza göz diktiyse, sınırlarımızla oynamaya kalkarsa bu ülkede hain olmayan herkes şehadet şerbetini içmeyi seve seve göze alır. 15 Temmuz bunun en net kanıtıdır.
Katil Esad'ın Türkiye'deki temsilcisi Hüsnü Mahalli şöyle bir tweet atmış: "Rusya harekât iznini neden, nasıl, ne karşılığında ve ne amaçla vermiştir. ABD neden sessiz? İran tepkisiz. Barzani'den sonra Suriyeli Kürtler de mi satıldı? Artık bu işlerin sonu gelmez." Ne sandınız? 80 milyonluk koskoca bir ülkeyle çapulcu sürüsü PKK'lılar bir olabilir mi? Herkes tercihini buna göre yapacak. YPG'liler için bunlar daha iyi günler. Devletimizin a, b, c, her türlü planı var. Suriye'nin kuzeyinde tek bir YPG'li kalmayana kadar bu mücadele sürecektir.
 
Sahada neler oldu?
 
Peki sahada neler oldu? Silahlı Kuvvetlerimiz neler yaptılar?
- Hava saldırılarıyla YPG/PKK'nın  elinden kurtulan Türkiye'ye müzahir binlerce sivil Afrin'den Halep'e kaçmaya başladı. Ancak rejim ve YPG anlaşarak Halep girişini kapadı.
- YPG sivil halkı silah zoruyla TSK'nın hedef alabileceği noktalara götürüp orada kalmalarını sağlıyor.

- Amaç "TSK'nın operasyonu sonucu yüzlerce sivil öldü" propagandası yapmak.
- Türkiye önlem aldı, olası göç için Kızılay Azez'de çadırkent kurmaya başladı.

 
MİT'in 'Zeytin Dalı'na katkıları
 
Operasyona MİT katkısı şöyle özetlenebilir:
Taktik düzeyde Elektronik ve Teknik İstihbarat desteğinin sağlanması. Bu kapsamda gerçekleştirilen Görüntü Analizlerinin ve kestirmesi yapılan sinyal istihbaratlarının anlık olarak sahadaki birliklere iletilmesi,
- ÖSO birliklerinin koordinasyonu ve harekâta yönlendirilmesi,

- Hava saldırıları için hedef belirleme, hedef güncelleme ve imha edilen hedefin son durumu hakkında istihbarat toplama desteği,
- Afrin kent merkezinden anlık bilgi ve görüntü akışının sağlanması... çalışmalarında TSK ile eş güdüm hâlinde hareket edilmektedir.
 
 Teröristlere ve düşman unsurlarına destek olan olursa
 
Dün başta Cumhuriyet gazetesi ve belirli siteler olmak üzere YPG ağzıyla, PKK diliyle haberler yaptılar. Ayhan Bilgen gibi Kandil'in emriyle hareket edenler teröristleri himaye eden açıklama yapıyorlar. Öte yandan sözde YPG temsilcisi Rojhat Roj, Türk Silahlı Kuvvetleri sivilleri vurdu yalanını uluslararası medya aracılığıyla yaymaya başladılar.
Türk yargısı zaten harekete geçti. Terör propagandası yapanlar için gereken yapılacak. İşlerin öyle yürümediğini, TSK çarpışırken terörü desteklemenin bir bedeli olacaktır. Bundan kaçış yok. Uluslararası camia sizi artık kurtaramaz. ABD, AB, Rusya kime el uzatırsanız uzatın size kimse yardım edemez. Artık bizim, Türk devletinin ne dediği önemli. Artık Türk yargısı ne derse o olacak.
Bütün düşmanlara, hainlere sesleniyorum. Kulağınızda sayısız cevapsız çınlama var. Çünkü birileri sizi anıyor. Yani Türk devleti hainlere fırsat vermeyecek. Dağdakini geberterek, içeridekileri de hukuk yoluyla çökertecek. İstediğiniz kadar ağlayın zırlayın gerçek bu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.