FETÖ’nün Kemalist avukat tezgâhı

A -
A +
FETÖ’nün sözde Kemalist avukatları nasıl kullandığı ortaya çıktı. Şu an halkımızın her kesimi bu avukatlara tepkili. Bakın benim derdim Kemalistler değil, ekranlarda FETÖ’ye sövüp sonra FETÖ’nün avukatlığını üstlenen herkestir. Ekranlarda FETÖ’ye sövüp sonra Fetullahçı teröristlerin avukatlığını üstlenen Kemalistler Turgut ve Aslı Kazan, Ersan Şen, Hüseyin Ersöz, Kazım Yiğit Akalın, Salim Şen kadar bizim taraftan Kezban Hatemi ve Rıza Saka’yı da TGRT ekranlarında eleştirdim. Hatemi ve Saka’nın yaptığı da etik değerlere uygun değildir.
Hem Kemalistler hem hükûmetçiler kim olursa olsun; ekranda FETÖ’ye sövüp, sonra FETÖ’cülerin avukatlığını yapması hukuka aykırı olmayabilir ama ahlaka aykırı. Eğer söz konusu hiçbir ideolojisi olmayan profesyonel avukatlar olsa yine bir şey demem. O tip avukatlar FETÖ, PKK, tecavüzcü, mafya, katil, hırsız, DEAŞ, çocuk istismarcısı vs. ne kadar suçlu varsa herkesin para karşılığı avukatlığını alıyorlar ama siyasi bir düşünceleri yok. Öyle bir avukat tipinden ben şahsen hoşlanmam ama tutarlılığına saygı duyarım. Ekranlara çıkıp FETÖ karşıtı Kemalizm şovu yapmıyorlar en azından. Peki, FETÖ’nün avukat ayağındaki bu planı yeni mi? Asla değil. Gelin beraber 29 Mart 2016 tarihli Aydınlık gazetesi haberini okuyalım:
“FETÖ himmet paralarıyla satın alacak solcu avukat arıyor!
Ünlü avukatlarını geri çeken Cemaat’in, 200 milyon liralık bütçe ayırarak solcu avukat arayışına girdiği iddia edildi. Hikmet Çiçek ve Seda Akyüz’ün haberine göre, Cemaat solcu ve liberal avukatlara teklifleri açık çekle yapıyor.
Habere göre yargılamalar için 200 milyon TL bütçe ayıran Cemaat, bu parayı avukat ücretlerinin dışında diğer masraflar için de kullanacak.
Habere göre Mehmet Ayvalıtaş ve Çarşı davalarında avukatlık yapan ‘Liberal Solcu’ Ömer Kavili, Cemaat’in teklifini kabul eden avukatlardan oldu. Kavili, eski İstanbul TEM Şube Müdürü Ömer Köse ve eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın avukatlığını yapıyor. Balyoz davası avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol ve Celal Ülgen de kendilerine teklif gittiğini doğruladı.
Ergenekon davası avukatlarından Hüseyin Ersöz ise, ‘O kadar çok davaya müdahil oldum ve haklarında o kadar çok suç duyurusunda bulundum ki, bana teklif etmeye cesaret edemezler’ dedi. Ersöz’e göre de Cemaat, avukatlar aracılığıyla kendisini legalize etmeye çalışıyor.
Teklifi kabul eden isimlerden olan İstanbul Barosu avukatlarından Ömer Kavili’nin liberal bir solcu olarak tanındığı belirtildi.
Kavili, Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesinin avukatlarındandı. Birçok büyük davada yer almış, Çarşı davasında sanıkları savunmuştu. Şimdi eski İstanbul TEM Şube Müdürü Ömer Köse ve eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın avukatlığını yapıyor.
Yine İstanbul Barosu’ndan avukat Müşir Deliduman’ın 28 Şubat davasında ‘suçtan zarar görenlerin’ müdahil avukatlığını yaptığı öğrenildi. Teklifi kabul eden avukatların ‘Hukuk herkese lazım’ dediği öğrenildi.”
Ne kadar ilginç ki bu habere göre, “Fetullahçı teröristler, bana avukatlık teklif etmeye cesaret bile edemezler” demeye getiren sevgili Hüseyin Ersöz şu an büyük paralar karşılığında tartışmasız bir FETÖ’cü olan Abdullah Kavuk’un avukatlığını aldı. Vah ki vah! Ah para sen nelere kadirsin! Ben hâlâ Ersöz’ün onurlu bir insan olduğuna inanıyorum, inanmak istiyorum. Kavuk’tan aldığı astronomik parayı ortağı Kazım Yiğit Akalın ile birlikte Mehmetçik Vakfı’na bağışlasın. Hüseyin Ersöz’ün kimi diğer sözde Kemalist avukatlar gibi ar damarının çatlamış olduğuna inanmıyorum.
Peki, bu Aydınlık haberinde bir avukatın ismine daha dikkat ettiniz mi? Ömer Kavili. Geçenlerde bir hâkimimiz tarafından tutuklanan sonra bırakılan ve Ersan Şen’den Aslı Kazan’a tüm bu Kemalist avukatları tutuklayan hâkime çok tepki gösterdikleri o avukat. Yani FETÖ’cü terörist Yakup Saygılı’nın avukatı. Kavili’nin dosyasına bakmadım fakat tüm bu avukatların paniği ilginçti doğrusu.
Bu konu bağlamında değil ama genel bir hukuk felsefesi olarak da şunu söylemek isterim: Elbette bir avukat her türlü ağır suçlunun davasını alabilir. Savunma hakkı kutsaldır. FETÖ’cü teröristlerin de avukatlığını almak hukuka uygundur ama eğer bir avukat müvekkillerini yasa dışı yollarla tahliye ettirmeye çalışıyorsa, yani çeşitli kamu görevlilerine, yargı personeline ya da medyaya rüşvet dağıtıyorsa ve bu da polis tarafından teşhis edildiyse o avukat içeri girer. Kim olursa olsun hangi ideolojide olursa olsun o avukatın kurtuluşu yoktur. Kendini hapishanede bulur. Tüm avukatlar camiası da bu gerçeği asla unutmamalıdır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.