Kusursuz bir iddianameye örnek: 7 Şubat olayı

A -
A +
Gezi iddianamesi dil ve Türkçe olarak ne kadar sorunluysa geçen hafta çıkan 7 Şubat iddianamesi de o kadar kusursuz. Maddi anlamda bütün delilleriyle FETÖ'nün Hakan Fidan ve ekibini, peşinden Tayyip Erdoğan'a nasıl operasyon yaptığını ve hükûmeti devirmek istediğini ortaya koymuş.
İddianamede 7 Şubat'ın kronolojisi de verilmiş. Özetleyerek veriyorum. Herkesin bu kronolojiyi okumasını öneririm:
29 OCAK 2009: O tarihte Başbakan olan hâlen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Davos’ta “one minute” çıkışını yaptı.
OCAK-ŞUBAT 2010: Hakan FİDAN Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak ilk kez Oslo görüşmelerine katıldı.
4 MART 2010: Brüksel’de Âdem UZUN’un ses kayıtlarıyla birlikte gözaltına alındı.
24 MAYIS 2010: Hakan FİDAN, MİT Müsteşarı oldu.
13 EYLÜL 2011: Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerinin, PKK üyeleri ile Oslo'da yaptığı bir görüşmeye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydının internette yayınlandı. Yayınlanan ses kaydında Hakan Fidan, Öcalan’la ve PKK’lılarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ve "özel temsilcisi" sıfatıyla görüştüğünü ifade etti.
19 EYLÜL 2011: Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına Bolu Milletvekili Tanju ÖZCAN’ın MİT görevlileri Hakan FİDAN ve MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Afet GÜNEŞ hakkında 18.09.2011 tarihli şikâyet dilekçesi verdi.
22 KASIM 2011: Elebaşı Öcalan’ın avukatlarına yönelik KCK operasyonu düzenlendi.
25-26 KASIM 2011: Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ofislerine dinleme cihazları yerleştirildi. O tarihte Başbakan olan şu an Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ameliyat oldu.
28-29 ARALIK 2011: MİT, Başbakanlık ofislerindeki dinleme cihazlarını buldu.
13 OCAK 2012: DTP Partisi Diyarbakır İl Binasında yapılan aramada OSLO görüşmelerine ait ses kayıtlarının bulunduğu WESTERN DIGITAL marka WCAV9L170099 seri numaralı 500 GB kapasiteli HDD HARD DİSK’in ele geçirildi.
01 ŞUBAT 2012 tarihinde; Emre TANER, Hüseyin Emre KUZUOĞLU, Fatma Afet GÜNEŞ ve Yaşar Hakan YILDIRIM’ın telefonlarının (3) ay süre ile dinlenmesi kararı alınmıştır.
04-05 ŞUBAT 2012 tarihlerinde; İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hard diskte yer alan ses kayıtlarının çözümü yapıldı.
07 ŞUBAT 2012: Cumhuriyet Savcısı Sadrettin SARIKAYA tarafından MİT Müsteşarı Hakan FİDAN, eski Müsteşar Emre TANER ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet GÜNEŞ İstihbarat çalışanları Yaşar Hakan YILDIRIM, Hüseyin Emre KUZUOĞLU şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
08 ŞUBAT 2012: Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt ATAYÜN görevden alınarak yerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer KÖSE getirilmiştir.
08 ŞUBAT 2012: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 22 kişi tarafından T.C. Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve MİT görevlileri hakkında 18 sayfadan ibaret şikâyet dilekçesi verilmiş, suç duyurusunda bulunuldu.
09 ŞUBAT 2012: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin GÖRÜŞEN imzasıyla 22 şahsın dilekçesi, Alp Kağan POLATKAN ve Bolu Milletvekili Tanju ÖZCAN tarafından verilen dilekçeye konu soruşturmaların birleştirilmesine karar verilmiş olup, soruşturmaya 2011/1109 numaralı evrak üzerinden devam olunmasına karar verilmiştir.
10 ŞUBAT 2012: Cumhuriyet Savcısı Sadrettin SARIKAYA imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen talimat yazısı doğrultusunda MİT Müsteşarı Hakan FİDAN, şüpheli olarak Başsavcı Vekili Hüseyin GÖRÜŞEN tarafından telefonla ifadeye çağrıldı.
11 ŞUBAT 2012: MİT görevlilerini ifadeye çağıran Cumhuriyet Savcısı Sadrettin SARIKAYA, soruşturmadan alındı.
17 ŞUBAT 2012: MİT Kanunu TBMM'de değiştirilmiş ve soruşturma izni Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın iznine bağlandı.
18 ŞUBAT 2012: Cumhuriyet Savcısı Bilal BAYRAKTAR imzasıyla MİT görevlileri hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.
30 OCAK 2013 tarihinde; Başbakanlık makamınca MİT görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verildi.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Gezi iddianamesi ve Yiğit Ekmekçi'ye yapılan haksız suçlama

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.