Besim Tibuk'a FETÖ soruşturması mı, daha neler!

A -
A +
Ben Besim Tibuk'u 2006'dan beri tanırım. Amerika ve Avrupa'da 2008'de finans krizi başladığında kendisine "bunu kitap yapalım" demiştim. Çünkü Besim Bey basit ve etkili anlatmayı biliyor. Söyleşi tarzında kitap yapmıştık ve bence 2008 finans krizi üzerine en iyi kitaplardan biridir o...
Besim Tibuk sonra Kıbrıs'a yerleşti ve otel yatırımlarını büyüttü. Derken orada bir gazete ve televizyon da kurdu. "Son Durum-68'li Mülkiyeliler" programını Youtube'da izliyorum. Zaten o programı ve Dünyaya Bakış programını benim gibi Besim Bey'i tanıyan bilenler izliyordu. Özellikle Türkiye iç siyaseti konusunda Besim Tibuk'un görüşlerinin çoğuna katılmıyorum.
Ama dünya finansı, tarih gibi konularda enteresan görüşleri var. İnsan dinledikçe de bir şeyler öğreniyor. Besim Tibuk, Batı anlamında tam bir liberal ve bireycidir. Görüşlerini de hep bu minvalde dile getiriyor.
Kıbrıs Postası'ndan öğrendiğime göre FETÖ'nün KKTC'de "terör örgütü" listesinde olması hasebiyle bu konuda harekete geçen Başbakan Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’ndan Tibuk ile ilgili soruşturma sürecini başlatmasını istemiş. Ersin Tatar böyle bir şey yaptı mı bilmiyorum ama şerh düşerek söylüyorum: Besim Tibuk hakkında FETÖ soruşturması açmak sadece Pensilvanya'nın hoşuna gider!.. En azılı Tibuk düşmanı bile ona karşı FETÖ soruşturmasının, absürtlüğün zirvesi olduğunu bilir.
Millî güvenlik ihlal edilmedikten sonra her görüşü hoşumuza gitmese bile toleranslı davranmak zorundayız. Demokrasi bunu gerektirir. Ha, biri terörü över, millî  güvenliğe aykırı iş yaparsa zaten savcılarımız gereğini yapar.
FETÖ'cü lafı sevmediğimiz birilerini sindirme aracı olmamalı. Hele hele Besim Tibuk gibi birine FETÖ'cü demek yargıyı gereksiz meşgul etmektir.
 
Cem Küçük diğer yazısı
Üniversite sınavları ertelensin, AVM'ler 1 Haziran'da açılsın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.