Başak Demirtaş'a küfreden Vedat Muti'yle ilgili bir bilgi

A -
A +
 
Geçen hafta Vedat Muti isimli biri, Başak Demirtaş'a hakaret etmişti. Meğer bu Muti'nin ilk hakareti değilmiş. Geçtiğimiz ocak ayında da Başak Hanım'a hakaret etmiş.
Konuyla ilgili araştırma yaparken böyle bir bilgiye denk geldim. Üstelik Vedat Muti hakkında şikâyetçi olan da Muhammet Emin Tokcan. 1990'lı yılları hatırlayanlar kimden bahsettiğimi anlayacaktır. Tokcan 1996 yılında arkadaşlarıyla birlikte Trabzon-Soçi seferini yapan Avrasya feribotunu kaçırmıştı. 2001 yılında ise Swiss Otel baskınını gerçekleştirmişti. Aynı zamanda Çerkezler, Çeçenler tarafından saygı duyulan ve kanaat önderi kabul edilen biri.
20 Ocak 2020'de avukatı Murat Arslan aracılığıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Muhammet Emin Tokcan, Vedat Muti'nin Selahattin Demirtaş'ın eşine yönelik paylaşımları şikâyet etmiş. Dilekçesinde şöyle demiş Tokcan: "Vedat Muti'nin Selahattin Demirtaş’ın eşine yönelik paylaşımını  şiddetle kınıyorum. Kürt vatandaşların da,  askerlerimizin karısına kızına anasına yaptığı hakaretleri de kınıyorum. Şöyle bir mantık yürütmek külliyen yanlıştır: 'Onlar küfür etti biz de edelim...' 'Sen onun hakaretine sessiz kaldın ama bu hakareti kınıyorsun...' Bu fikir yoksunluğunun ahlak yoksunluğunun bariz bir göstergesidir.
Faşizm ve İslam, faşizm ve milliyetçilik arasında ince bir çizgi vardır. Eğer fikir ve ahlak yoksunu insanları hoş görür onlara saygınlık ve itibar gösterirsek faşizmin sapkın kişileriyle karşı karşıya kalırız. Bu Türk vatandaşlar için de Kürt vatandaşlar için de Kafkasyalılar için de geçerlidir..."
Son bölümde de şunları eklemiş: "Artık herkes aklını başına toplamalıdır ve Vedat Muti gibi kişilere ve düşüncelere hiçbir kesim fırsat vermemelidir. Bu ülke bu tip kavgalardan çok çekmiştir. Artık birlik beraberlik olmanın yolları aranmalıdır ve kardeşlik temellerimiz güçlendirilmelidir..."
Bakın Muhammet Emin Tokcan gibi biri bile Selahattin Demirtaş zihniyetine muhalif olmasına rağmen eşine yapılanı kınıyor. Darısı muhaliflerin başına. Umarım onlardan biri de Bahar Ayvazoğlu'na yapılan terbiyesizliği şikâyet eder.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

"Başak Demirtaş'a küfredemezsin, Bahar Ayvazoğlu'na edebilirsin" zihniyeti!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.