Vakıfbank’a yapılan haksızlık

A -
A +
Pandemi sürecinde hep yazdım, ekranlarda söyledim. Kamu bankaları bu süreçte inanılmaz iş çıkardı. KGF ve diğer krediler anlamında kimseyi geri çevirmediler. Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank ellerinden geleni yaptılar. Toplam kredilerin önemli bir kısmını bu üç banka verdi. 
O yüzden bu üç kamu bankası ve yöneticilerini ne kadar övsek azdır. VakıfBank da bu sürecin önemli bankalarından biri. 
Geçenlerde bir haber düştü ajanslara. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, metro inşaatı için ayırdığı bir para varmış. Alacağı olan inşaat şirketi parayı haczederek almış. Bu işlem VakıfBank üzerinden olmuş. İBB bu duruma kızmış ve tepki göstermiş? Nasıl mı?
İBB personelinin maaşını aldığı VakıfBank gelecek 3 yıl için maaş ödemelerine yönelik açılan ihaleyi kazanmıştı. İBB ihaleyi evrak eksikliğini gerekçe göstererek iptal etmiş. Personelin maaş ödemesinin yapılacağı bankayı değiştirmiş İBB. ..
VakıfBank ise bu haciz olayıyla ilgili şöyle diyor: “Bir malın/paranın haczedilemez olup olmadığına karar vermek icra dairelerinin görev ve yetkisindedir. İcra daireleri tarafından borçlu belediyelerle ilgili olarak üçüncü kişi konumunda bulunan bankalara haciz ihbarnamesi gönderilmesi hâlinde bankalar tarafından yapılacak işlem, borçlu belediyenin banka nezdindeki hesaplarında bulunan paralardan borca yetecek kadarını haczetmek ve icra dairesince talep edildiğinde hacizli paraları icra dosyasına göndermekten ibarettir.  
Üçüncü kişi konumundaki bankaların, icra daireleri tarafından alınan haciz ve hacizli paranın gönderilmesi kararlarını uygulamamak gibi bir yetki ve inisiyatifleri bulunmamaktadır. Haczine karar verilen hesaplara ilişkin haczedilmezlik iddiaları için borçlu belediye tarafından ilgili icra dairesine ve görevli mahkemelere müracaat edilmesi gerekir."
Zaten kanunen banka icra dairelerinin talimatlarına göre işlem yapmak zorundadır. Bir inşaat şirketinin alacağını haczetti diye bankayla çalışmayı kesmek etik değil. İBB’nin bu konuyu yeniden düşünmesinde fayda var...
VakıfBank pandemi sürecinin önemli bankalarından biri. Bu tür haberlerle onları yıpratmak doğru değil. İşini yaptı diye bankayı cezalandırmak akla ne kadar uygun diye düşünmek gerekir? VakıfBank’a burada yapılan bariz haksızlık. 
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
EURONEWS FETÖ AĞZIYLA HABER YAPIYOR
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.