Şahan Gökbakar Covid-19 konusunda haklı

A -
A +
 
Covid-19 hâlâ dünya gündemi için birinci tehdit. Aşı bulunamadı. Vakalar gerilemiyor. Test sayısı arttıkça koronaya yakalananların sayısının da arttığı görülüyor.
Dünya ekonomisi neredeyse çökme noktasına geldi. Amerika para basıyor. Avrupa Birliği fon üzerine fon çıkarıyor. Hiçbiri çare olmuyor...
Günlük hayata devam edeceğiz ama dikkatli olarak. Ayasofya Camii 24 Temmuz'da cuma namazıyla açıldı. Beklenen, önemli bir karardı. Bütün Müslümanlar bu karardan dolayı mutlu. Covid-19 zamanı tedbiri de elden bırakmamak lazım.
Unutmayalım ki cuma namazı ve vakit namazları korona dolayısıyla kılınmadı. Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasıyla biraz daha tedbirli olmak gerekirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önce tedbir, sonra tekbir. Hayırlı cumalar" diye tweet bile attı. Yani haklı olarak hep tedbirli olalım istiyor.
Ayasofya'nın açılışına 350 bin kişi geldi. Ne yazık ki sosyal mesafeye uyulmadı. Belli sayıda kişi -belki beş bin- alınabilirdi. Maskesi olmayanlar da vardı. Umarım vaka sayısı artmaz...
Komedyen Şahan Gökbakar da buna dikkat çekti. Ayasofya'nın ibadete açılması muazzam bir iş. Başkan Erdoğan müthiş bir iş başardı. Artık her gün ziyaret edilebilir. Nasıl asker uğurlama, tatil beldeleri, düğünler, teknelerdeki görüntüleri eleştiriyorsak Ayasofya'nın açılışındaki yoğun kalabalığın da yanlış olduğunu söyleyebiliriz.
Elbette Müslümanlar  olarak hepimiz çok heyecanlıyız. İçimiz kıpır kıpır. Aceleye gerek yok. Artık Ayasofya bizim. Her gün gidip görebiliriz. Sosyal mesafeye uyarak ve maske takarak. Şahan'ın dikkat çektiği de bu. Yoksa Şahan Gökbakar, Metin Uca gibi terbiyesizlik yapmadı ya da Ayasofya'yı küçümsemedi.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

AK Parti döneminde muhalifler kültür alanında ne yaptı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.