Kolay olmayacak

A -
A +

 
Türkiye dış politikada muazzam işler yapıyor. Kıbrıs, Libya, Doğu Akdeniz, Azerbaycan’da gücümüzü test ettik ve gördük. Bunun meyvelerini uzun vadede alacağız.
Herkes artık bu coğrafyada Türkiye’siz iş yapılamayacağını anladı. Doğu Akdeniz’de Rumlar gaz arayacak ama biz arayamayacağız öyle mi? Libya’da Fransa olacak ama Türkiye olmayacak öyle mi? Ermenistan’a herkes yardım edecek ama Azerbaycan’a biz yardım edince kabahat olacak öyle mi?
Geçin bunları. Dünyanın en ücra köşesinden ülkeler gelip bu coğrafyada cirit atacak. Türkiye müdahil olunca suç sayılacak. Kanada Azerbaycan’ın Ermenistan’ı hezimete uğratmasının faturasını bize kesiyor. Neymiş İHA’ları, SİHA’ları Azerbaycan’a vermişiz. Bu yüzden motorlarını bize artık satmayacakmış. Yemen’de İran ve Suudi Arabistan vekalet savaşı veriyor ama oraya silah vermeyi kesmiyor.
Yarın bir gün bu coğrafyada işler düzelecek. Libya, Suriye yeniden inşa edilecek. Buraların inşasını hep Türkiye yapacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Nitekim Türkiye’nin hamleleri bazı ülkeleri ciddi biçimde rahatsız ediyor.
İki gün önce Rusya gene bizi arkadan vurdu. Suriye Millî Ordusu’nun İdlib’deki kampını vurdu ve 78 kişi öldü. Ermenistan’ın yenilgisini böyle sindirmeye çalışıyor ama nafile. Fransa ve Almanya Müslümanlara eziyet ediyor. Almanya’da Berlin şehrinde Mevlâna Camii’nde polis botlarıyla camiye giriyor. Fransa’da Macron İslam’a, Müslümanlara hakareti ifade özgürlüğü sayıyor...
Bu olayların hiçbirinin akılla izahı yok. Türkiye dış politikada yaptığı hamlelerle bu ivmeyi elde etti. Her şey güllük gülistanlık değil. Tabii ki sıkıntılar var. İlham Aliyev, “Ateşkes isteyenler Ermenistan’a silah veriyor” dedi. Tayyip Bey, “Bazı Amerikalılar Aliyev’e, ‘Sen Türkiye ile iş tutuyorsun. Bak Türkiye’ye ambargo uygularız” demişler. "Siz kiminle dans ettiğinizi bilmiyorsunuz” açıklamasında bulundu.
Bu coğrafyada Amerika’ya posta koymak az iş değildir. Tayyip Erdoğan vücuttaki mitos kırılma gibi dış politikada büyük bir makas değişikliğine gitti ve başarılı oldu.
Elbette kolay olmayacak. Elbette bize bedel ödetmek isteyecekler. Elbette ekonomiyi batırmak isteyecekler. Elbette Arap devletlerine baskı yapıp “Türk mallarını boykot edin” diyecekler. Ama günün sonunda aşacağız. Bu işler bittiğinde meyvelerini yiyeceğiz.
Türkiye Batı’nın bize biçtiği elbiseyi giymeyi kabul etmiyor. “Sizin millî geliriniz 12-13 bin dolar olsun. Dış politikada bunları yapın. Keyfinize bakın” diyorlar. Biz de, “Bu coğrafya bizim. Kendi çıkarlarımıza göre hareket ederiz. Biz de büyük devletiz ama Süper Lig’de oynayacağız” diyoruz.
İki gün önce İskenderun’da iki canlı bombanın sınırdan girerken kıskıvrak yakalanması bazılarının çaresizliğinin işareti. Artık FETÖ’cü polis ya da askerler yok. Sınırlar güvenli...
Kolay olmayacak. Ama başaracağız... Evet sıkıntılarımız var. Evet döviz yüksek ama bunlar bizim büyük ideallerimize varmamıza engel değil. Sıkıntı çekiyoruz, çekeceğiz de. Başkalarına kul olmaktansa kendi politikalarımızla kendi göbeğimizi keseceğiz. Her büyük hedefe bedellere ödenerek varılır... Böyle biline...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.