Amerika’da yargı bağımsız değil mi?

A -
A +
 
 
Yarın Amerikan seçimleri yapılacak. Kim kazanacak herkes merak ediyor. Anketlere bakılırsa Joe Biden rahat alacak gibi görünüyor. Gerçi 2016’da da öyleydi ama Trump kazandı.
Şimdiden Biden’ın kazanacağına oynayan bazıları Halkbank dosyasını kazımaya başladı. Amerika’da yaşayan Türkiye karşıtı yazar Elif Key geçen hafta DW Türkçe’de katıldığı bir programda şöyle bir açıklamada bulundu: “Biden başkan seçilirse Türkiye konusunda yapacağı ilk işin Halkbank davasını ele almak olacağını düşünüyorum."
BAE’nin finanse ettiği Ahval’da Yavuz Baydar ile eski CHP milletvekili, Demokrasileri Koruma Vakfı (FDD) Türkiye Programı Direktörü Aykan Erdemir de Halkbank dosyasını masaya yatırdılar. Biden seçilirse dosyanın yeniden açılacağını söylediler... 
Aslında gazetecileri yorum yapmaya iten New York Times’da çıkan haberdi. Amerika’da yargı bağımsız değil mi? Siyaset mi yargıyı harekete geçiriyor? Amerika’da yargı bağımsızlığı dediğiniz bu mu?
İstiyorlar ki, Biden seçilirse hemen Halkbank’a ceza kessin. Hatta yetmez, Başkan Erdoğan’a da ceza versin. 17-25 Aralık’ta uygulamaya konulan FETÖ kumpasının nasıl işlediğini görüyoruz...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
 
Süleyman Soylu ve Ekrem İmamoğlu baştan söylemeliydiler
 
Glenn Greenwald bile sansüre uğradı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.