Covid-19'u ciddiye alın, basit bir hastalık değil bu

A -
A +
İnsan yaşadığını bilir... Covid çıktığından beri bu virüsün uydurma olduğunu söyleyenler var. Uydurma deyip bu hastalığa yakalanarak hayatını kaybedenler oldu. Dünyada çok örneği var. Rahmetli Burhan Kuzu bile abartmayın dedi ama kendisi hayatını Covid-19'dan kaybetti... 
Bu virüsün ne olduğunu anlamak onu kapmak ve tecrübe etmekle ilgili. Elbette akciğerlere inmeyip boğazda kalınca basit geçirenler var. Ama ciğere inip bu hastalığı çok zor atlatanlar da var. Hatta atlatamayıp hayatını kaybedenler oldu. 
Covid-19 uydurma deyip bu hastalığa yakalanıp işin ciddiyetini anlayanlar da oldu. Bu virüs normal bir grip, nezle ya da influenza gibi değil. Sizi çok zorluyor. Bir kere tat ve koku alma duygunuz gidiyor. Üzerinizde ağırlık ve yorgunluk oluyor. Koronanın en bariz özelliği şu: Kendinizi iyi hissettiğiniz andan yarım saat geçince üzerinizden kamyon geçmiş gibi yorgun, hâlsiz ve bitkin hissediyorsunuz...
Bir diğeri; sesiniz gidiyor... Benim sesim gitti, 5-6 gün sonra geri geldi. Daha yeni yeni ses yerine oturdu... Korona olup devletin verdiği hap ve ilaçları kullanmayanlar var!.. Neymiş yan etkileri oluyormuş. O ilaçları almayıp durumu daha kötüye gidenler de oldu. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bile geçen açıkladı. Bu hastalık en delikanlıyım diyenleri bile perte çıkarabiliyor. Kaldı ki Soylu'nun bile sesi birkaç gün kötüydü. Bağışıklığı güçlü, dayanıklı Soylu bile bu hastalık sonucu hastanede tedavi olmak zorunda kaldı. 
Bu virüse inanmayanlar, hastalığı yaşayanlarla konuşsun. Hele hele zor atlatanlarla konuşsun. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. 
Bir de şöyle diyenler var: Koronadan ölenler zaten ölecekti!.. Yahu nereden biliyorsunuz? Belki ölmeyeceklerdi. Gencecik, hiçbir hastalığı olmayanlar nefes sorunu yaşadığı için hayatlarını kaybettiler... 
Bana yazan ve Covid uydurma diyenler vardı. Sonra hastalığa yakalanınca işin vahametini anladılar...
Covid herkeste aynı tesiri yapmıyor, doğru. Bu, virüsü kapma oranıyla da alakalı. 
Siz siz olun doktorları dinleyin. Onların tavsiyelerine kulak verin. Devletimizin aldığı tedbirler de yerinde. Yoksa yoğun bakım ve acillerde yer kalmayacak. Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler herhâlde bu yasakları keyiflerinden koymuyorlar. Sağlık sistemi çökmesin diye alınıyor bu kararlar... 
.....
NOT: Buradan teşekkür etmem gerekenler var... Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin Kalkan'a yürekten teşekkür ederim. Hastanenin pandemi bölümünde çalışan; hemşire, doktor ve bütün sağlık çalışanları büyük övgüyü hak ediyor... Nasıl canla başla çalıştıklarına şahit oldum.
Hastanedeyken her gece arayıp durumumu soran ve moral veren Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya da çok teşekkür ediyorum. 
Eş, dost, arkadaş Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden mesaj atan herkese, abartısız binlerce okuyucu ve izleyicime de ne kadar teşekkür etsem az. Hepsine dönmem zor. İyi ki varsınız. Her mesaj, her arama büyük moral oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.