Trump yargılansın ama Demirtaş’a dokunulmasın!

A -
A +
Batı’nın ikiyüzlülüğüne en önemli örnek Trump ile Selahattin Demirtaş’tır. Çünkü Batı kendisine yönelik bir şey olduğunda hemen harekete geçiyor ve en sert önlemleri alıyor. 
AİHM ve Amerika Türkiye’ye, “Demirtaş’ı serbest bırakın” diyor. Onun âdeta masum olduğuna kanaat getiriyorlar. Türkiye’nin ne yaşadığına bakmıyorlar bile.
6 Ocak’taki Kongre baskınından Amerika’daki Demokratlar Trump’ı sorumlu tutuyorlar ve Trump’ın yargılanmasını istiyorlar. Yargılanması da kesmiyor cezaevine girmesini istiyorlar.
6 Ocak olaylarının gelişmesinde Trump’ın katkısı büyük ama şiddeti önlemek için elinden geleni yaptı. “No violence (şiddet yok)” şeklinde tweet de atmıştı. “Biz kanun ve düzen (law and order) partisiyiz” dedi. Ama Trump düşmanlarını bu kesmedi. İlla azledilsin istiyorlar. 
Biri polis toplam beş kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskını konusunda Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak günü Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmişti. Trump'ın suçlu olup olmadığına ise Senato'daki yargılama sonucunda karar verilecek.
Buraya kadar anladık. Şimdi 5 kişinin öldüğü bir baskında Senato’ya girenlere terörist diyenler, olayın daha ağırı başka ülkede olunca görmezden geliyorlar!  Hemen hatırlayalım. 6-7-8 Ekim 2014’deki Kobani olaylarında Selahattin Demirtaş ve bazı HDP’lilerin açık sokak çağrısı var. Demirtaş Twitter'da açık açık sokağa çıkın ve yakın yıkın dedi. 
HDP Genel Merkezinin Twitter sosyal paylaşım sitesinden, "Şu anda toplantı hâlinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı, Kobani'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” şeklinde yasa dışı bir çağrı yapıldı.
HDP'nin çağrısı üzerine 36 ilde sokak olayları meydana geldi. Çıkan olaylarda 2 polis memuru şehit oldu, 43 sivil vatandaş hayatını kaybetti. 331'i polis memuru, 438'i sivil vatandaş olmak üzere 769 kişi yaralandı. Çatışmalarda 5 örgüt mensubu ölü, 3 örgüt mensubu ise yaralı olarak ele geçirildi. 4 bin 291 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan bin 105'i tutuklandı. Türkiye genelinde 2 bin 389 olay meydana geldi. Olaylara 121 bin 899 gösterici katıldı. 27'si kaymakamlık binasına 52'si emniyet binasına, 283'ü okul binalarına, 73'ü siyasi parti olmak üzere 2 bin 558 binaya saldırıda bulunulduğu ve zarar verildiği tespit edildi.
Yasin Börü’nün kafası ezilerek öldü!.. İnsanları sokakta eyleme çağırıp devlete isyan ettiren kişi masummuş! Şiddet çağrısı yapmadığı hâlde Trump’ın kellesini isteyenler şiddet çağrısı yapan ve aleni bir terörist olan Demirtaş’a özgürlük istiyorlar. İnsana sorarlar, bu ne yaman çelişki diye! 
Trump “isyana teşvik”ten yargılanacak ama isyana teşvikin kralını yapan Demirtaş’a dokunulmayacak.
Batı ikiyüzlü. Çünkü bizim yaşadıklarımızı yaşamadılar. Teröre maruz kalmadılar. Bizim son 8 senede yaşadıklarımızı yaşasalar kim bilir ne tedbirler alırlar, hangi sert önlemlere başvururlardı. 
Demirtaş serbest bırakılsın diyen AİHM acaba aynı şeyi ABD’ye söyleyebiliyor mu? Trump’ı yargılamayın diyebiliyorlar mu? Hiç sanmıyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.