Urfa Belediye Başkanına iftira at, sonra özür dile!

A -
A +
Olay malum. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Savacak geçen hafta AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, “Oğlun çuval çuval para götürüyor. Esnaf ekmek götüremiyor. Zalim olma” gibi ağır ithamlarda bulundu.  Savacak hızını alamadı ve başka paylaşımlarda da bulundu. Sayın Beyazgül’e bırakın normal siyaseti en ağır durumlarda bile söylenmeyecek sözler sarf etti: “Siyaset mafyacılığı yapma! Senden korkmuyoruz Tayyip Erdoğan’dan utanıyoruz, yalancısın Zeynel Abidin Beyazgül. Senin oğlun para götürürken, esnaf ekmek götüremiyor, savcılar sadece sizin değil, hâkimler sadece sizin değil korkutamazsınız. Millet evine ekmek alamazken, oğlun şöyle böyle yapıyor...”  Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a bile ağır ithamlarda bulunmuş İbrahim Savacak. Bu iddiaları dile getiren bir AK Partili olunca da muhalif medya hemen olayın üzerine atladı. Sayın Beyazgül’e vargüçleriyle saldırdılar. Hiçbir suçu ve günahı olmayan Başkan da hâliyle duruma şaşırdı. “Aileme ve bana iftira atıyorlar” dedi.  Daha sonra Savacak geri vites yaparak psikolojisinin bozuk olduğu bir anda tweet attığını söyledi. Başkandan özür diledi. Peşinden yazdıklarını sildi ve Twitter hesabını kapattı.  İyi de arkadaş bu kadar kolay mı? Sen çık, muhaliflerin ekmeğine yağ sürecek şekilde yalan dolan açıklamalar yap. Başkanı asılsız ithamlarla suçla, sonra hiçbir şey olmamış gibi açıklama yap. Bunun bir hukuki karşılığı olmayacak mı? İftira atmak bu kadar basit mi? 
Millete hizmet için çalışan Zeynel Abidin Beyazgül hukuken hakkını aramalı. . Ama ondan önce AK Parti Genel Merkezi, İbrahim Savacak’ı jet hızıyla görevden almalı. Yoksa yapanın yanına kâr kalıyor mantığı hâkim olur.
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
Amerika Türkiye sınırında neyin tatbikatını yapıyor?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.