Amerika Türkiye sınırında neyin tatbikatını yapıyor?

A -
A +
Dün öğleden sonra 16.25 sıralarında bir son dakika haberi düştü: TCG Çeşme Araştırma Gemisi, Kuzey Ege'nin uluslararası sularında hidrografik alandaki bilimsel ve teknik araştırmalarına başladı...
Yıllık planlı faaliyet programı kapsamında 2 Mart'a kadar Kuzey Ege'de bilimsel ve teknik araştırmalarını yapacak gemi Yunanistan'a bağlı savaş uçakları tarafından taciz edildi.
Yunanistan Hava Kuvvetlerine bağlı 4 F-16 uçağı Limni Adası batısında TCG Çeşme'ye yaklaştı. Savaş uçaklarından biri TCG Çeşme'ye 2 deniz mili mesafede bir chaff fişeği atarak tacizde bulundu...
Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Meclis'e gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Yunan jetlerinin Kuzey Ege'nin uluslararası sularında hidrografik alandaki bilimsel ve teknik araştırmalar yapan TCG Çeşme'ye yönelik tacizi sorulan Akar şunları söyledi:
"Maalesef Yunan komşularımızın sık sık yaptığı taciz hareketlerinden biri. Dün meydana geldi. Bizim de kendimize göre kurallarımız var, kurallar çerçevesinde gerekli karşılık verildi. Orada yaptığımız çalışma tamamıyla hidrografik bir çalışma, depremle alakalı bilimsel, teknik bir çalışma. Daha önce Yunan komşularımızın kendilerinin de yaptığı bir çalışma. Kendi alanımızda kendimizle alakalı bilimsel, teknik çalışmamızı yaparken bu şekilde bir tacizin uygun olmadığını, iyi komşuluk ilişkilerine yakışmadığını hep birlikte görüyoruz...”
Dün Yunan uçakları durduk yere gemimizi taciz etti. Peki bunu niye yaptı? Çünkü Batı Trakya’da Yunanistan ile Amerika Birleşik Devletleri ortak tatbikat icra edecekler. Amerika bu tatbikata geniş bir askerî helikopter ve araçlarla katılacak. Bu akşam Dedeağaç’a ABD ordusuna ait 145 helikopter ile 1800’den fazla askerî araç geliyor. Tatbikatın adı: “Defender Europe 2021"
Batı Trakya medyası, ABD’ye ait Endurance adlı kargo gemisiyle Dedeağaç limanına gelecek olan askerî araçlara ilişkin paylaştığı detayda, “110 adet Black Hawks helikopterleri, 25 adet Apache tipi saldırı helikopteri, 10 adet Chinook ağır nakliye helikopteri ve ilk kez 1800’den fazla askerî araç bölgeye geliyor” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan, Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki kentte, iki ülkenin anlaşması kapsamında Yunanistan ABD'ye deniz üssü tahsis etti. (Artı Gerçek) 
Tatbikat öncesi Yunanlılar Amerika’dan aldığı destekle Türk gemisini utanmadan taciz ediyor. Elbette bizden cevabını alıyor ama bu dayılanmayı Amerika’dan aldığı cesaretle yapıyor. . 145 helikopter ve 1800 askerî araç büyük rakam. Amerika ve Yunanistan bu tatbikatla neyi amaçlıyor olabilir?.. 
Türkiye’ye 20 km uzaklıkta bu tatbikat yapılacak. Ruslara karşı yapsalar bu anlaşılabilir ama pek öyle görünmüyor. Bakalım bu işin sonu nereye çıkacak?..
 
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
Urfa Belediye Başkanına iftira at, sonra özür dile!

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.