FETÖ, Kırgızistan ve 15 Temmuz eleştirileri

A -
A +
FETÖ ilginç bir örgüt. Terör örgütü olduğuna şüphe yok. Ancak 15 Temmuz’dan sonra yurt dışına kaçan FETÖ’cülerden ilginç açıklamalar geliyor. 
15 Temmuz olduktan belli süre sonra yurt dışına kaçan bazı gazeteciler FETÖ’nün rolünü sorgulamaya başlamıştı. Sonra sesleri bıçak gibi kesildi. Hepsi 15 Temmuz’un kurgu ve kontrollü darbe olduğunu söylemeye başladılar.
Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç gibi FETÖ’nün has sivil imamlarının Akıncılar Üssü’nde ne aradığını izah edemediler. 15 Temmuz’un bir FETÖ darbe girişimi olduğundan şüphe yok. Ama FETÖ terörist müritlerini kandırmaya devam etti. Elbette herkes aptal değil. 
FETÖ mensupları birey olmaya aslında 15 Temmuz sonrası başladı. Çünkü Türkiye’deyken okullardan mezun olunca işleri hazırdı. İş aramak ya da bulmak gibi dertleri yoktu.
İçinde bulundukları yapı onlara ne görev verirlerse onu yapıyorlardı. Hepsinin beyni ve aklı kiraya verilmişti. 
Yurt dışına kaçanlar pizzacıda çalıştı, taksicilik yaptı. Evlere temizliğe giden bile vardı. Zamanında en tepe konumlarda görev yapanlar neden o duruma düştüklerini sorgulamaya başladı. 
Hâliyle 15 Temmuz’u da sorgulamaya başladılar. Onlardan biri de Ahmet Dönmez isimli gazeteciydi. Ahmet Dönmez Türkiye’deyken kamuoyunun bildiği bir isim değildi. Pasif konumdaydı. Belki de FETÖ’nün ona verdiği görev böyleydi. 
Yurt dışına kaçınca o da yaşadıklarını sorgulamaya başladı. 7 Şubat’ta parmakları olduğunu söyledi. Soruları çaldık dedi. En son olarak, “Gülen 15 Temmuz’u önceden biliyordu” dedi. “Cemaat 15 Temmuz’un üzerini örtecek” diye de Ahval’da anlattı. 
Çoğu FETÖ mensubu aklını kiraya verdiği için insan sorgulayan bir FETÖ’cü görünce şaşırıyor. 
Mesela mahrem imamların toplanan paraların yüzde 15’ini hususi işlerde kullandıklarını açıkladı. Ama FETÖ içindeki bazı isimlerin -Mustafa Özcan gibi-toplanan paraları kendilerine ayırdıklarını söyledi. İhtiyacı olanlara verilmesi gereken paralar da gene birilerinin cebine gitmiş. 
Umarım FETÖ’cüler Ahmet Dönmez’in açıklamalarına bakmışlardır. Dikkate alsalar diyeceğim ama bunun için beyin lazım, sorgulama lazım, irade lazım. 
İki gün önce Dışişleri Bakanımız Mevlût Çavuşoğlu Kırgızistan'daydı. Türkiye’nin Kırgızistan’a verdiği önemi vurgulayan Çavuşoğlu, bunun göstergesi olarak Orta Asya'daki ilk Maarif Vakfı okulunun Kırgızistan'da açılacağını açıkladı. Kırgızistan FETÖ’nün en güçlü olduğu yerlerden biri. 
Ahmet Dönmez’in anlattıklarına göre FETÖ yakın zamanda Kırgızistan’da 21 milyon dolarlık AVM ve gayrimenkul satışı yapmış ama paranın nereye ve kime gittiği belli değilmiş. Normalde toplanan paralar İngiltere’de bir fonda toplanıyormuş. 
Mevlût beyin açıklamaları Türk devletinin FETÖ işini dünyanın her yerinde ciddiye aldığını gösteriyor. Türkiye bastırdıkça çaresiz kalan FETÖ’cüler de mallarını satıp kaçmak dışında yol bulamıyor. 
Yakın zamanda göreceksiniz Türki Cumhuriyetleri’nden ve başka yerlerden çok FETÖ’cü Türkiye’ye iade olacak. Bundan kimsenin zerre şüphesi olmasın. Onlar için bütün yollar kapanıyor. Şimdilik Avrupa ve Amerika’da rahat edebilirler ama uzak olmayan tarihlerde o ülkelerde ellerindeki FETÖ’cüleri vermek zorunda kalacaklar. 
Yolun sonu görünüyor FETÖ’cüler!.. Türkiye gibi bölgedeki en güçlü ülkeyi kimse yok sayamaz. Türkiye hem büyük bir askerî güç hem de diplomatik etkinliği olan bir ülke. FETÖ gibi kirli ve her türlü suça bulaşmış bir terör örgütüyle zamanla kimse çalışmak istemeyecektir. Bulunduğunuz ülkelere alışmaya çalışmayın, yakında hepiniz iade edilecek ve hukuk içerisinde yargılanacaksınız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.