Atatürk ismi kurs yönergesinden çıkarıldı mı?

A -
A +
Atatürk ismiyle bir şey yazdığınızda bunun dikkat çekmemesi imkânsız. Hele hele "Atatürk adı kurs yönergesinden çıkarıldı mı?" dediğinizde akan sular durur. Buna inanan da olur çünkü... 
Harp Okullarına girişte irtica kelimesinin çıkarılması çok normal ve yerinde bir karar. Çünkü her namaz kılan, oruç tutan, dinî kitap okuyan irticacı diye devletten atıldı. İrtica kelimesi öyle saçma kullanıldı ki, bu ayıptan kurtulmak iyi oldu. Doğrusu Millî Güvenlik Kurulu tarafından terör örgütleriyle iltisaklı olan oluşumlar denmesiydi.
Atatürk’ün arkasına saklanarak iş yapıp ortamı germek isteyenlerin yeni hedefi kısa adı ASTTASAK olan “Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na Astsubaylık Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma” kurslarından Atatürk isminin çıkarılması iddiası. Sözcü’den Saygı Öztürk gene hiçbir şeyi araştırmadan atıp tutmuş. 
“ASTTASAK yönergesinden Atatürk çıkarıldı” diyor. Hâlbuki böyle bir şey yok. Yazdığı yalanlarla bilinen ve ordu içinde karışıklık çıkarmak isteyen Saygı Öztürk dünlü yazısında, “Atatürk Askerlerin Kurs Yönergesinden Çıkarıldı” başlıklı bir yazı yazmış ve şöyle demiş:
“Önceki yönergelerde 8 ayrı yerde Atatürk adı, ilkeleri yer alırken, üniversitede son şekli verilen ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinden Atatürk adı tamamen çikarıldı ve 'Hizmete Özel' kaydı ile uygulamaya konuldu.” 
Ancak çıkarılan yeni bir yönerge yok. Millî Savunma Üniversitesi eğitimlerde hâlen 2010'da çıkmış KKY 51-19 “Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Yönergesi”ni kullanıyor. Yani eski yönerge hâlâ yürürlükte ve Atatürk ismi de yönergede duruyor.
Kendi kitlelerini böyle boş söz ve yalanlarla afyonlayanlar ne yazık ki akıllanmıyor. Yıllardır akıllanmamış bu tür yazarlar toplumun hassas çizgisi olan Atatürk ismi üzerinden yalanlarına devam ediyorlar. Gerçekten yazık!.. 
1946’dan beri niçin iktidar olamadıklarını da bir kez daha anlamış olduk. Eskiden devlet, halkıyla barışık değildi. Şimdi barışık. Temel rahatsızlıklarının sebebi de bu...
 

Cem Küçük'ün diğer yazısı
TÜSİAD 1970’leri özlemiş!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.