Amiraller battı!..

A -
A +
Bizim çocukluğumuzda bir oyun vardı. Mahallede çocuklar oturur hep beraber bu oyunu oynardık. O oyunun adı “Amiral Battı” idi... İşte dün Türkiye’de yaşanan olay tam anlamıyla bana bu oyunu hatırlattı. 103 emekli amiral birden anayasal haddini aşarak sivil hükûmete resmen muhtıra verdiler. Yasaları çiğnediler. 
Dahası çok sayıda emekli general ve subay da bu anayasa ihlaline destek verdi. Dün bu haddini bilmeyen amiraller karşısında birçok kişi dik durdu ama tartışmasız en kuvvetli duruş MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye aitti. Aynen Devlet Bey’in dediği gibi bu amirallerin rütbeleri derhâl sökülmelidir. Er rütbesine indirilmeleri gerekir. Emekli maaşları iptal edilmeli ve özlük hakları ellerinden alınmalıdır.
Bu amirallerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kesinlikle gözaltı yapılmalıdır. Bu amiraller yargılanmalıdır. Kimlerle nasıl bağlantısı var hepsi ortaya çıkmalıdır. 
103 emekli amiralin hepsi lüks lojmanlarda devletin parasıyla ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Altlarında devletin tahsis ettiği lüks araba. Mehmetçiklerimiz bunlara şoförlük yapıyor. Fenerbahçe Orduevi gibi yerlerde oturup darbe planları yapıyorlar. O yüzden Sayın Bahçeli’nin dediği gibi rütbeleri sökülmelidir. Bu çok ciddi bir tehdit ülkemiz için. Bakınız bu bildiri öyle içeriğindeki gibi Montrö olayıyla ilgili değildir! 
Dün bu konuda en doğru teşhisi Rasim Ozan Kütahyalı yaptı. Ben de güvenlik bürokratlarımızla konuşarak bu bilgileri teyit ettim, bu perspektif doğrudur. 103 amiralin bu geceyarısı bildirisinin esas sebebi 6 Şubat 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne isyandır. Bu bildiriyle bu rahatsızlık kamufle edilmeye çalışılıyor. 
Amiraller kendi WhatsApp, e-Mail gruplarında birbirilerini gaza getirdiler ve netice bu oldu. 6 Şubat 2021 Kararnamesi TSK için tüm tayinlerde ve terfilerde tamamen MSB’yi, yani sivil otoriteyi yetkili kılıyordu. General-Amirallerin kendi kadrolarını belirleme özerkliğini tamamen kaldıran bir kararnameydi. Özellikle ulusalcı subaylarda bu bir panik ve ayaklanmaya yol açtı. Bu tekaüt 103 amiral ve daha da fazlası 6 Şubat’tan bu yana WhatsApp ve e-Mail gruplarında birbirilerini dolduruşa getiriyorlardı. 
Esas bu 103 tekaüte gaz veren de bazı muvazzafların ta kendisiydi. İşte 103 emekli amiralin bütün bağlantıları -iç ve dış olmak üzere- ortaya çıkarılmalıdır. Sosyal medyada bütün FETÖ’cüler 103 emekli amirale destek veriyor! Ama bazı akılsız ulusalcı yazar takımında gram akıl da görülmüyor. 
TSK’da şu an üç grup var: 1. Milliyetçi-muhafazakâr subaylar 2. Ulusalcı-solcu subaylar 3. Atatürkçü gözüken FETÖ kalıntıları... Aslında ilk iki grup da Anti-FETÖ hassasiyette müttefiktir. Fakat 6 Şubat 2021 sonrası işler karıştı. 2. Grup panik oldu. 6 Şubat 2021 sonrası ikinci subay grubu  “Tasfiye edileceğiz” paniğine kapıldı ve bu ister istemez ikinci ve üçüncü grupları yakınlaştırdı. Muvazzaflar tekaütlere gaz verdi. 
Nitekim bu bildiriye sosyal medyada yurt dışındaki FETÖ firarisi subay hesapları çok destek veriyor. 9 Mart tipi bildiriye imza atan 103 amiral aslında tilmizleri olan kimi muvazzafların hassasiyetini yansıttılar. 6 Şubat 2021 kararnamesi bunları panikletti. 
Gerçekten bu pilav daha çoookkk su kaldırır ama dünün özeti şudur: Amiraller batmıştır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.