Giresun ve Adana da tam kapanmayı yanlış anlamış

A -
A +
Cumartesi günü TFF 1. Lig’de maçlar vardı. Şampiyonluğa oynayan Adana Demirspor, Giresunspor ve Samsunspor tam kapanma nedeniyle maçlarını seyircisiz oynuyorlardı. Samsun maçında seyirci yoktu ama Adana ve Giresun maçlarında hatırı sayılır kadar seyirci vardı.
Şayet tam kapanmadaysak ve şartlar herkese eşitse bu seyirci işi ne? Polis görev kâğıdı olmayan ya da sokakta ne işi olduğunu izah edemeyene anında haklı olarak ceza kesiyor. Peki Adana ve Giresun’da emniyet yok mu? Var. Peki bu seyirciler maça nasıl girdiler? Maçlarda 18 yaş altı çocuklar bile vardı. Polis bunları görünce sokakta ne işiniz var demedi mi? Onlara niye ceza kesilmedi?
Kurallar herkes için geçerli. Milyonlarca insan çalışamıyor. Evinde oturuyor. Oteller, lokantalar, kafeler, kantinciler, kuaförler ve daha onlarca esnaf çeşitli sıkıntılar çekiyorlar. Onlardan biri dükkân açsa polis ceza yazar.
Gel gör ki, kurallar Adana ve Giresun’da cumartesi işlememiş. Olmaz böyle. Hazreti Ömer adaletiyle ünlüydü. Adalet yoksa insanlar arasında huzursuzluk çıkacağını biliyordu. O yüzden adaleti herkes için uygulamalıyız. Tam kapanma her ilde farklı değil. Bana cumartesi yüzlerce kişi statlardaki insanları sordu. Ben hükûmetin politikalarını genel itibarıyla onaylayan ve destekleyen biriyim. Ama cumartesi günkü görüntüyü onaylamam mümkün değil.
“Efendim, CHP’liler hiç eleştiri yapıyor mu?” Yapmadığı için 70 yıldır iktidar değil. AK Parti’nin farkı öz eleştiri yapmasıdır. Hem kongreler hem de cumartesi günkü maçlar için bir öz eleştiri şart. Emin olun eleştiri çok iyi ve faydalı bir şey.
 

Cem Küçük'ün diğer yazısı

Bir Fransız solcularına bak bir de bizimkilereCem Küçük'ün diğer yazısı

Biden göreve geldikten sonra CNN ve MSNBC reytingleri yarı yarıya düştü
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.