New York’ta pandemi

A -
A +

New York pandemiden ciddi biçimde etkilenmiş. Manhattan’daki küçük evlerde tıkalı basılı kalmaktan perişan olmuşlar. İnsanları Heart Island'da toplu gömmüşler. Herkes şehir merkezinden; müstakil evlerin olduğu yerlere göç etmiş.
Aşılamada New York iyi. Hemen herkes aşılı. Sokaklarda maske zorunluluğu yok. Dükkânların çoğunda maske şart değil. Sadece müzelerde mecburiyet var.
Restoran, kafelerde maske zorunluluğu yok. Ama insanların bir kısmı kendi tercihleri olarak maske takıyorlar. Çoğunluk takmıyor.
Burada bizdeki gibi keskin aşı karşıtları yok. İtiraz eden, Bilal gates çip takacak diyenler burada da var. Çoğunluk buna rağbet etmiyor. 
Delta varyantı etkili ve can yakıyor... Joe Biden virüse karşı uyarılarına devam ediyor. New York’ta her köşe başında ücretsiz olarak aşı olabilirsiniz. Covid-19 testi her yerde yapılıyor.
Ancak Covid, hayatı ve iş dünyasını çok keskin etkilemeye devam ediyor. Bazı büyük firmalar kolay kolay eski ofis düzenine geçecek gibi görünmüyorlar. Amerikalılar bize göre daha karamsarlar.
Kaliforniya ve başka yerlerdeki orman yangınları da ABD’yi tedirgin ediyor. Küresel iklim değişikliği aynen Covid gibi insanların ana gündeminde. Zaten en küçük olayda ABD’liler hemen panikliyor...

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

ABD'DEN NOTLAR...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.