Fazıl Say hep böyleydi, niye şaşırdınız ki!

A -
A +
Daha önce bu köşede Murat Boz’u yazmıştım. 2017’de sistem değişikliğine evet diyen Boz, iki sene sonra belediye seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu desteklemişti. Aslında Boz hep CHP’liydi. Numaradan Erdoğancı görünüp cebini dolduruyordu. 2019 seçimleriyle rüzgâr tersten esti zannedip aslına rücu etmişti... 
Şimdi aynı şeyi Fazıl Say yapıyor. Annesi 2019’da ölünce Başkan Erdoğan, Say’ı arayıp başsağlığı dilemişti. Say da Erdoğan’ı konserine davet etmişti. Erdoğan da Emine Hanım’la birlikte katılmıştı. Kendi mahallesi bunun üzerine Say’ı linç etti. Say da, “Geldiler seyrettiler diye bizim tüm hayatımızın ideolojisi mi değişir? Bu nasıl bir saçmalıktır? Benim hayatımda özgürlükçü, demokrasi düşkünü ve Atatürk sevdalısı, bir vatansever olduğumu bilmeyen var mıdır?" derken, gelen eleştirilere ilişkin, "Benim için çok can acıtıcıydı, yıpratıcıydı, kırıcıydı. Aylarca içime kapandım” dedi. 
Geçen sene Fazıl Say bir açıklama daha yaptı ve şöyle dedi: “Konser dinliyor olması anormal bir durum değildir, Âşık Veysel'in Kara Toprak'ı ve İzmir Süiti diye bir eserim vardı, içinde çok defa 'İzmir'in dağlarında' da geçer, sayın Erdoğan hakikaten o parçaları bile ayakta alkışladı.” 
Aslında benim gibiler için Say hep klasik CHP’liydi. Tıpkı iki eleştiri alınca İbrahim Kalın’la yaptığı düet için “hataydı, pişmanım” diyen Erkan Oğur gibi. 
Fazıl Say Erdoğan’ın konserine gelmesi sonucu mahallesinden yediği linçle psikolojisi darmadağın oldu ve uzun bir psikiyatrik tedavi gördü. Travmayı hâlâ atlatamadı... 
Dün de,  "Erken seçim olmalı, iktidar derhal değişmeli, çağdaş bir anlayışla güzel memleketimize sahip çıkılmalı" demiş. Hatta operasyon olduğu bariz belli Global Call için, “İyice anladık. Uluslararası yardım çağrısından başka çare kalmadığını hepimiz görüyoruz. Ormanlarımız yanıyor. Bir türlü söndürülemiyor” diyor. Hâlbuki 112 yangının 107’si üç dört günde kontrol altına alınmıştı. 
Fazıl Say da aynı diğerleri gibi. Mahallesiyle arasını düzeltmek istiyor. İki sene önce konserine çağırdığı Erdoğan’ın şimdi istifasını istiyor. Bunlar böyledir. Asla değişmezler. Ha Fazıl Say ha Murat Boz...
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
Türkiye’de en geçerli şey nefret
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.