Lütfü'cüğüm, seni kim milletvekili yaptı?

A -
A +

İyi Parti’nin skandallarla anılan bir milletvekili var. İsmi Lütfü Türkkan... Aynı zamanda İyi Parti Grup Başkanvekili. Adamın hayatı her gün bir skandalla anılıyor. Bu kadar çok adı skandalla anılan biri nasıl vekil yapıldı hâlâ anlamış değilim... 

Daha önce bu köşede yazmıştım. Türkkan gitmiş devletin TOKİ arazisine çökmüş. İçine 15 tane yapı kurmuş. Bildiğiniz kamu arazisine çökmüş. 

Sonra devreye yargı girmiş. Gerekeni yapmış ve yıkım kararı çıkmış. Dilovası belediye ekipleri de gerekeni hukuken yapmış. Buraya kadar normal. 

Olayı haber yapan ve yıkımı görüntüleyen İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan’ın 4 koruması tarafından saldırıya uğradı ve darbedildi. Kamerası ve drone'u saldırganlar tarafından kırıldı. Uslu'nun yüzü ve giyisileri kanlar içinde kaldı. Arkadaşımız maalesef ağır bir saldırıya uğradı.

O dört saldırgandan biri olan İbrahim Hasırcı İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın ablasının oğluydu. Tutuklandı ve cezaevini boyladı. 

Adliyede sorguları tamamlanarak serbest kalan ve adliye çıkışı kameralara gülerek kaçmaya çalışan şahıslardan birinin Türkkan'ın şoförü, bir kişinin çiftlik çalışanı, bir kişinin de Hasırcı'nın arkadaşı olduğu tespit edildi. 

Lütfü Türkkan dün de gene skandalla anılan bir haberle gündemdeydi. Akşam gazetesinden okuyalım:

“İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Ukrayna ve Gebze'deki fabrikalarına ve çiftliklerine Türkiye, Karadağ ve Kazakistan'daki Ziraat Bankaları aracılığıyla kullandığı toplam 36 milyon dolar krediyi batırdığı öğrenildi.

Ziraat'in Lütfü Türkkan'ın batık kredileri nedeniyle icra takibi başlatacağı belirtiliyor.

Lütfü Türkkan, Fox TV'de katıldığı bir yayında, özellikle Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankalarında kredilerin yüzdürülerek iş dünyasının ayakta tutulmaya çalışıldığını ve bu kredilerin kamu bankalarının sırtına vurulan yük olduğunu ifade etmişti.

Türkkan'ın kendi şirketleri için bir kamu bankası olan Ziraat'ten aldığı aldığı kredileri batırması, kendi ifadesiyle 'kamu bankalarının sırtına yük' oluşturduğu şeklinde yorumlandı.”

Adam dövme onda, kredi batırma onda, kamuyu zarara uğratma onda... Sahi ya Lütfü'cüğüm, seni kim vekil yaptı? Meclise düz yoldan ziyaretçi olamazsın ama vekil olmuşsun. Yazık. Meral Hanım gerekeni yapar mı, sanmıyorum ama millet ne olduğunu görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.