AİHM’nin yanlı FETÖ kararları

A -
A +

AB üyeleri kendi ülkelerinde terörle mücadele ederken uygulamaya koydukları argümanları başkasına uygulamıyorlar. Terörü kınamayan birine ağır ceza veriyorlar.

15 Temmuz olduktan sonra KHK ile çok sayıda FETÖ’cü savcı ve hâkim haklı olarak devletten atıldı. AİHM ise darbe girişimi sonrası yapılan tutuklamaların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğuna karar verdi. 

Hâlbuki bizim için ByLock, Bank Asya’ya para yatırma gibi FETÖ üyesi sayılan bazı deliller var. AB üyesi ülkelerde böyle şeyler delil sayılmayabilir ama bizde bunlar bal gibi delildir. Türkiye’de hangi görüşten olursa olsun herhangi birine sorulsa ByLock, Bank Asya gibi unsurlar delildir. 

Genelde Türkiye ile ilgili haberlerde FETÖ’yü destekleyen ve yurt dışı ofislerinde FETÖ’cüleri çalıştıran Euronews dün benzer bir haber daha geçti. Haberde şöyle diyor:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi  Türkiye’de bir vatandaşın 2015 yılında yaptığı bir sosyal paylaşım yüzünden, 2016 yılındaki darbe girişiminden sonra mahkûmiyet almasının ‘insan hakları ihlali’ teşkil ettiğine hükmetti.”

FETÖ’cü öğretmen Yasin Özdemir sosyal medyasında 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ ve elebaşını öven onlarca paylaşımda bulunmuş. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanmış ve 7 ay 6 gün hapis cezası almış. 

AİHM’ye göre darbeden önce FETÖ terör örgütü olmadığı için bu ceza geçersiz sayılmalıymış. FETÖ’cü Özdemir tazminat talebinde bulunmadığı için kendisine tazminat ödenmemiş. 

Kendisine insan hakları hukuku uzmanı diyen ama nedense genelde PKK ve FETÖ’cüleri savunan Kerem Altıparmak de şöyle demiş:

“Bugünkü AİHM, Yasin Özdemir/TR kararının 40. paragrafında başvurucunun Nisan 2015’te yaptığı paylaşımlar sırasında örgütün bir inanç topluluğu mu yoksa, yasa dışı bir şekilde devlete sızan bir örgüt mü olduğuna dair bir netlik olmadığı, tartışmaların devam ettiği söyleniyor. Bu çok kritik bir saptama. Her ne kadar bu başvuruda başvurucu suç ve suçluyu övmekten (TCK 215) mahkûm olmuşsa da eğer örgüt olmadığı için bu ceza yasallık ilkesine aykırıysa aynı sonucun örgüt üyeliğinden yapılan yargılamalar açısından da geçerli olması gerekecektir. Bir başka deyişle, Yasin Özdemir kararı sonrasında AİHM’nin FETÖ mahkûmiyetlerine karşı yapılan 7. madde şikâyetini inceleyeceği davalarda ihlal bulacağını öngörebiliriz. Durum buysa Yasin Özdemir 40. paragrafındaki saptamadan on binlerce dava etkilenecek demektir.”

Aslında Altıparmak da gerçeği itiraf etmiş: FETÖ’cü Özdemir suç ve suçluyu övmekten ceza almış. Ben sözde insan hakları savunucusu Kerem Altıparmak’ın sözlerini FETÖ’cülerin yayın organı Kronos34.com’dan okudum. 

Bu siteyi yöneten de FETÖ üyesi ve şu anda Viyana’da bir fare deliğinde yaşayan Doğan Ertuğrul. 15 Temmuz sonrası firar eden Doğan Ertuğrul azılı bir FETÖ’cü. YouTube’da bol bol videosu var. 

Çok dikkatli olmak lazım. Bazı Fransız, Alman, İngiliz haber kanalları ve siteleri FETÖ’cüleri koruyan haberlere devam ediyorlar. AİHM’yi söylemeye bile gerek yok. "Türkiye’de KHK’lıları serbest bırakacağız" diyen siyasiler de cabası.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.