HDP’li Semra Güzel’e tepki gösterememek!

A -
A +

Terörist sevgilisi 2017’de imha edilen HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel, gündemin konusu. AK Parti ve MHP net bir şekilde olayın üstüne gidiyorlar. 

Aynı şeyi muhalefet partileri için söylemek zor. Dillerinin ucuyla konuşuyorlar. 'Ama'lı cümleler kuruyorlar. HDP’yi doğru dürüst kınayamıyorlar bile. 

Üstelik ortaya her gün yeni resimler çıkıyor. Semra Güzel’in vakt-i zamanında dağda terörist olduğu da ortaya çıktı. PKK elebaşları 2018’de Semra Güzel’e demişler ki: “Sevgilin öldü. Sen git vekil ol.”

Yani dağdan talimat geldiği artık net. Normalde böyle bir resim ortaya çıktığında CHP ve İyi Parti’nin ortalığı yıkması lazım. Hemen çözüm süreci diyorlar. AK Parti de böyle yapmıştı bahanesine sarılıyorlar. 

Çözüm süreci cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biriydi. PKK masayı devirmese belki devam edecekti. AK Parti’nin 2013’te yanlış yaptığını söyleyip aynı şeyleri şimdi CHP’nin yapmasına ne demeli?

CHP HDP’ye tek kelime etmiyor. İyi Parti’de bazı isimler tepki gösterse de tam istenilen seviyede HDP’yi kınayamıyorlar. Ağız dolusu, herkesin duyacağı şekilde itirazları yok. 

Hep söylüyorum, 2019 yerel seçimlerine benzer süreçlerle gidildi. Anadolu’da Cumhur İttifakı iyi oy aldı, yüzde 53,6. Yani halk PKK ve FETÖ’ye her zaman tepkisini gösteriyor. 

Dün Yeni Şafak’ın manşetinde vardı...

Meclis'te 18 Semra Güzel daha var. Birçok HDP’li vekilin dağda bir yakını var. Bu dağdakilerin bir kısmı öldürülmüş. Mesela Semra Güzel’in erkek kardeşi Şeyhmus Güzel de terör örgütündeydi. Şeyhmus Güzel, 2017 yılının temmuz ayında operasyonda etkisiz hâle getirildi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy’un kardeşi Şirhat Özsoy, 1992 yılında çatışmada öldürüldü. Diğer kardeşi Nevruz Özsoy hâlâ dağda. 

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir’in kardeşi Nihayet Taşdemir ve yeğeni Pınar Taşdemir, hâlihazırda terör örgütü saflarında.

HDP Hakkâri Milletvekili Sait Dede’nin abisi Sadettin Dede terör örgütünün sözde kırsal yapılanmasında.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın abileri Mazlum Dağ, İbrahim Dağ ve Lütfi Dağ da örgütte. Mazlum Dağ, Erbil’de şehit edilen Türk Konsolosluk görevlisi Osman Köse’nin katili. Diğer abisi İsmail Dağ ise 2003 yılında etkisiz hâle getirildi.

Allah aşkına HDP’den oy alacağız diye muhalefetin bu kadar tepkisiz kalmasına ne demeli? Niye çıkıp, “Mecliste böyle bir terörist uzantısı var. Biz bunu kabul etmiyoruz” demiyorsunuz. Yazık günah değil mi? Şehitlerden daha önemli kim olabilir. 

Semra Güzel’in bu terörist sevgilisi 2 askerimizi şehit etmiş, 2 polisimizi de yaralamış. HDP PKK’nın siyasi uzantısıdır. Bu kadar net. Artık kapatılması da mecburidir. Anayasa Mahkemesi şayet kapatmazsa vebal altında kalır. Bu millete de hiçbir şey anlatamaz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.